Pusryčius ar šventinį antradienį galite paįvairinti švelniais, puriais ir minkštais blyneliais su obuoliais (arba kitais blynų įdarais). Neįprastus arabiškus kataef blynus lengva pagaminti – tai gali padaryti kiekvienas. Nors blyneliai gaminami su mielėmis, jie neturi mielių skonio. Blynų tešla gaminama be kiaušinių ir su pienu.
Produktai Kataef (arabiškas blynas) su obuolių įdaru (5 porcijoms)
Miltai – 150 g
Šiltas pienas – 200 ml
Šiltas vanduo – 100 ml
Baltojo cukraus – 1 šaukštelis.
Šviežios mielės – 6 gr
Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.
Didelis obuolys – 1 šaukštelis.
Rudasis cukrus – 2 šaukšteliai.
Cinamono milteliai (neprivaloma)
Recepto vaizdo įrašasKataef (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasKataef (arabiški blynai) su obuolių įdaru
Recepto nuotrauka: Qataef (arabiški blynai su obuolių įdaru) – 1 žingsnis.
Šviežias mieles sulaužykite gabalėliais ir sumaišykite su drungnu vandeniu. Vandens temperatūra yra 36-38 laipsniai. (Šviežias mieles galima pakeisti džiovintomis mielėmis.)
Suberkite baltąjį cukrų, išmaišykite.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 2 žingsnis.
Įberkite 2 šaukštelius viso miltų kiekio.
Recepto nuotrauka: obuoliais įdarytas kataefas (arabiški blyneliai) – 3 žingsnis.
Maišant atsiranda gumulėlių, tačiau tai nėra problema. Palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Reikia, kad mielės suaktyvėtų ir viršuje atsirastų „kepurė”.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 4 žingsnis
Vieną didelį obuolį perpjaukite pusiau, išpjaukite vidurį ir, jei reikia, nulupkite minkštimą. Supjaustykite obuolį kubeliais. (Pageidautina, kad obuoliai būtų saldūs ir sultingi.)
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blynai) su obuolių įdaru – 5 žingsnis.
Įkaitintoje keptuvėje pašildykite nuluptus obuolius. Suberkite rudąjį cukrų (galite pakeisti įprastu cukrumi). Palaikykite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, kol spalva pasikeis.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 6 žingsnis.
Leiskite obuoliams atvėsti.
Maisto gaminimo nuotrauka: arabiški blyneliai su obuolių įdaru – 7 žingsnis.
Ant mielių lieka grietinėlė.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 8 žingsnis.
Įpilkite šilto pieno.
Recepto nuotrauka: Arabiški blyneliai su obuolių įdaru – 9 žingsnis.
Persijokite miltus ir kepimo miltelius.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blynai) su obuolių įdaru – 10 žingsnis.
Išminkykite mielinių blynų tešlą, kol neliks gumuliukų. Palikite 5-7 minutes.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blynai) su obuolių įdaru – 11 žingsnis.
Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ant vidutinės ugnies.
Jei nesate tikri dėl savo keptuvės nepridegančios dangos kokybės, lengvai patepkite dugną augaliniu aliejumi. Geriausia naudoti keptuvę storu dugnu, bet jei tokios nėra, sumažinkite kaitrą iki minimalios.
Kai tik keptuvė įkaista, į sausą keptuvę supilkite dalį tešlos, laikydami samtelį griežtai viduryje. Mielinius blynelius iškepkite tik iš vienos pusės.
Kiekvieną kartą matuokite tokį patį kiekį tešlos, kad visi blynai būtų vienodo dydžio.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 12 žingsnis
Kai tik tešla susigers, blyną galima dėti į lėkštę kepta puse žemyn. Blynų nereikia dėti vieno ant kito.
Gavau 5 vidutinio dydžio blynus.
Recepto nuotrauka: Katayef (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – žingsnis Nr. 13
Į blyno vidurį dėkite atvėsusio obuolių įdaro (galite rinktis bet kokį įdarą). Jei norite, obuolius galite pabarstyti cinamonu.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 14 žingsnis
Su obuoliais suformuokite blynų trikampį ir sujungkite kraštus. Įdarytus blynus galima patepti sviestu ir kepti orkaitėje. Juos taip pat galite valgyti iš karto.
Recepto nuotrauka: „Katayef” (arabiški blyneliai) su obuolių įdaru – 15 žingsnis
Arabiškais obuoliais įdaryti „Katayef” blyneliai paruošti. Įdarytus blynus patiekite su medumi arba uogiene.
Labai skanus patiekalas, šeima jį įvertins!