Paruošimo būdas. Žalias bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite, virtas bulves nulupkite ir sutarkuokite. Žalias ir virtas bulves pasūdykite ir sumaišykite. Gautą masę supjaustykite apvaliomis tortilijomis, į jas sudėkite maltą mėsą, tada suformuokite rutuliukus ir virkite juos pasūdytame vandenyje 20-25 minutes. Maltinukus gaminkite taip: sumalkite mėsą ir sumaišykite su kepintais svogūnais, prieskoniais, druska, vandeniu. Patiekite su kiaulienos odelėmis ir keptais svogūnais.
Produktai Lietuviški bulvių zrazai „Cepelinai”
bulvės 500 g
virtos bulvės 100 g
druskos pagal skonį
maltai mėsai
200 g jautienos
arba kiauliena 200 g
svogūnai 2 vnt.
skrebučiai 50 g
pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį