Schwilpikai (bulvių švilpukai)

Ar kada nors bandėte gaminti bulvių tešlą ir bulvių patiekalus? Jei ne, paskubėkite pasigaminti labai paprastą, bet labai skanų lietuvišką patiekalą – švilpikus iš bulvių (bulvinius „švilpikus”). Taip pat pasigaminkite kreminį grybų padažą, kad švilpikai būtų ypač skanūs.

Produktai Schwilpikai (bulvių švilpukai)

Bulvės – 1 kg
Miltai – apie 1 puodelis
Krakmolas – 2 šaukštai.
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
*
Grybų padažui
Grybai (pievagrybiai) – 200 gr
Svogūnai – 1 vnt.
Grietinėlė – 200 ml
Miltai – 1 valgomasis šaukštas.
Sviestas – 30 gr
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasShwilpikai (bulvių „švilpukai”)
Kaip paruošti receptą: Schwilpikai (bulviniai „švilpukai”) – 1 žingsnis.
Paruoškite tinkamus ingredientus.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 2 žingsnis
Kaip pasigaminti bulvių švilpukus:

Išvirkite bulves, kol suminkštės, tada atvėsinkite.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 3 žingsnis
Tuomet nulupkite virtas bulves ir jas sutarkuokite (arba sumalkite mėsmale).

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 4 žingsnis
Įmuškite kiaušinį.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 5 žingsnis.
Bulves sumaišykite su druska ir pipirais.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 6 žingsnis
Tada įberkite krakmolo.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 7 žingsnis
Tada miltus (galite dėti mažiau miltų, 0,5-0,75 puodelio).

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 8 žingsnis
Rankomis išminkykite bulvių tešlą.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 9 žingsnis
Bulvių tešlą iškočiokite ant pergamentinio popieriaus.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 10 žingsnis.
Supjaustykite sluoksnį į kepaliukus.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 11 žingsnis.
Įdėkite bulvių švilpikai į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Kepkite bulvių šlauneles, kol jos pradės ruduoti.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 12 žingsnis
Grybų padažui grybus susmulkinkite.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 13 žingsnis
Taip pat nulupkite ir supjaustykite svogūnus.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 14 žingsnis
Sviestą, svogūnus ir grybus sudėkite į keptuvę ir viską apkepkite.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 15 žingsnis.
Įberkite druskos, maltų pipirų, miltų ir grietinėlės. Išmaišykite ir leiskite padažui sutirštėti.

Recepto nuotrauka: „Shwilpikai” (bulvių švilpukai) – 16 žingsnis
Kreminis grybų padažas paruoštas.

Recepto nuotrauka: Shwilpikai (bulvių švilpukai) – žingsnis Nr. 17.
Patiekite bulvių virtinukus su grybų padažu.

Recepto nuotrauka: Shwilpikai (bulvių švilpukai) – žingsnis #18
Mėgaukitės!

Parašykite komentarą