Jums patiks šis klasikinis aviečių uogienės receptas, pagamintas iš prinokusių, aromatingų uogų sezono įkarštyje. Aviečių džemas yra labai mėgstamas, jame atsiskleidžia ryškus aviečių skonis. Tai puikus būdas išsaugoti šias nuostabias uogas ir mėgautis jomis visus ateinančius mėnesius, o tai išties labai paprasta.
KODĖL MUMS PATINKA ŠIS RECEPTAS:
Mano paprastas, tradicinis receptas susideda tik iš trijų ingredientų: aviečių, cukraus ir citrinos. Norint, kad uogienė sustingtų, nereikia dėti pektino. Šį receptą gamina jau kelios mūsų šeimos kartos.
Be to, gaminant nedidelę partiją uogienės virimo laikas yra trumpas, o šviežias ir gyvybingas skonis išlieka.
Jums gali atrodyti, kad uogienę sunku pagaminti. Norėčiau jus patikinti, kad taip nėra. Jei anksčiau negaminote uogienės, tai puiki pradžia. Aš jums parodysiu, kaip tai padaryti, pateikdamas išsamias instrukcijas. Nustebsite sužinoję, kaip greitai ir lengvai galima pasigaminti aviečių uogienę. Be to, kai baigsite ir pamatysite išrikiuotus savo produktus, žinosite, kad tai buvo gerai praleistas laikas.
Aviečių uogienė ŠIO RECEPTO INGREDIENTAI:
Šio recepto sudedamosios dalys baltame fone.
Tikslius ingredientų kiekius ir visą metodą rasite toliau šiame pranešime pateiktoje recepto kortelėje.
Avietės – naudokite šviežias, geros būklės uogas, geriausia, kad būtų šiek tiek neprinokusių uogų, nes jose bus daugiau pektinų.
Cukrus – geriausiai tinka paprastas granuliuotas cukrus.
Citrinų sultys – naudokite šviežiai išspaustas citrinų sultis. Sultys yra labai svarbios, jos padeda uogienei stingti.
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO INSTRUKCIJOS: Aviečių uogienė
1 – 4 šio recepto ruošimo etapai nuotraukų koliaže: uogos puode, sumaišytos su cukrumi, išvirta uogienė, raukšlių testas ir uogienė po sumaišymo.
5-6 šio recepto rengimo žingsniai nuotraukų koliaže – stiklainių pripildymas kortele ir skrebučiai su uogiene ant viršaus.Pradžiai į šaldiklį įdėkite dvi nedideles lėkštutes arba lėkštutes. Jomis patikrinsite, kada uogienė sustings.
Sterilizuokite stiklainius pašildę juos orkaitėje. Išsamūs nurodymai pateikti toliau pateiktame recepte.
Nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite avietes. Sudėkite avietes, cukrų ir citrinos sultis į didelį puodą ir gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
Įjunkite mažą kaitrą, maišykite, kol cukrus ištirps, tada kaitrą padidinkite iki virimo. Dažnai maišydami virkite 10 minučių. Išjunkite ugnį ir šaukštu išpilkite šiek tiek uogienės ant atšaldytos lėkštės.
Palikite 30 sekundžių pastovėti, kad atvėstų, tada perbraukite per jį pirštu. Jei ji raukšlėjasi, vadinasi, jau paruošta. Jei ji vis dar skysta, vėl uždėkite ant ugnies, pavirkite dar 1-2 minutes ir vėl patikrinkite.
Prieš atsargiai išpilstydami į stiklainius, leiskite aviečių uogienei 10 minučių pastovėti. Tai padės vaisių gabalėliams tolygiai išsisklaidyti uogienėje.
Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius ir iš karto uždarykite.
Mėgaukitės gardžia Aviečių uogiene.
Mėlynių uogienė
Gervuogių uogienė
Kriaušių ir aviečių pyragas be glitimo
Braškių uogienė
Greipfrutų marmeladas
Abrikosų uogienė
Lengva slyvų uogienė
Saldus aitriųjų paprikų padažas
Pagrindinis ” Džemai ir marmeladas ” Aviečių džemas
AVIEČIŲ DŽEMAS
Paskelbta: 2015 m. gruodžio mėn: Gruodžio 15 d., 2021 m., Alexandra
Jei norite gauti visą receptą, įskaitant kiekius ir būdą, spauskite mygtuką „Pereiti prie recepto” arba slinkite toliau ir skaitykite mūsų naudingus patarimus.
Keletas skrebučių su uogiene ant mažos lėkštutės.
AD
PATARIMAI, KAIP PASIEKTI SĖKMĘ, IR PAAIŠKINIMAI:
Rinkdamiesi vaisius, įsitikinkite, kad avietės yra pačiame sunokimo įkarštyje. Nenaudokite pernokusių, minkštų ar sutrūkinėjusių uogų. Dėl jų uogienė gali sugesti. Norint išgauti geriausią skonį, labai svarbu geros kokybės vaisiai. Tačiau naudinga turėti šiek tiek nesunokusių uogų, nes jose bus daugiau pektino ir rūgšties, kurie padeda stingti uogienei.
Gamindami savo uogienes visada įsitikinkite, kad stiklainiai, kuriuose jas laikysite, yra sterilūs. Tai padaryti labai paprasta:
AD
Pasirinkite stiklinius stiklainius su sandariu metaliniu dangteliu ir įsitikinkite, kad jie buvo plauti indaplovėje arba rankomis.