Pavlovos pyragaičiai su uogomis Receptas


Ingredientai:

  • 4 dideli baltymai (apie 120 g)
  • 250 g cukraus
  • 1 a.š. acto (baltojo vyno arba obuolių)
  • 2 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 300 ml grietinėlės (plakti)
  • 250 g įvairių uogų (braškių, mėlynių, aviečių) 🍓
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo etapas:

1. Paruoškite orkaitę:
     Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C (248 °F) ir paruoškite kepimo skardą, išklodami ją kepimo popieriumi. Ant popieriaus galite piešti 2-3 didelius apskrito pavidalo šablonus, kad palengvintumėte pyragaičių formavimą.

2. Plakti baltymus:
     Giliai inde (geriausia – metale) įmuškite baltymus ir įdėkite žiupsnelį druskos. Plakite, kol baltymai pradės putas, tada pamažu įberkite cukrų. Plakite toliau, kol masė taps standi ir blizgi. 🎂

3. Pridėti acto ir krakmolo:
     Į plaktus baltymus įmaišykite actą ir kukurūzų krakmolą, švelniai maišydami. Tai suteiks pyragaičiams purumo ir stabilumo.

4. Formuoti pyragaičius:
     Ant paruošto kepimo popieriaus šaukštu suformuokite 4-6 pyragaičius, palikdami pakankamai vietos tarp jų, nes jie šiek tiek išsipūs kepant.

5. Kepti:
     Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 60-70 minučių, kol pavlovos bus sausos ir trupinės. Orkaitės duris atidarykite tik po to, kai pyragaičiai visiškai atvės.

6. Plakti grietinėlę:
     Kai pyragaičiai atvės, plakite grietinėlę iki standžių kolių su šiek tiek cukraus pagal skonį. 🍦

7. Uogos:
     Nuplaukite ir išdėliokite pasirinktų uogų, geriausia kai kurias palikti kaip dekoraciją, o kitas pjaustyti.

8. Surinkti pyragaičius:
     Ant kiekvieno atvėsusio pyragaičio uždėkite plakta grietinėlė ir gausiai apibarstykite uogomis.

9. Patiekti:
     Pavlovos pyragaičius galite papuošti šviežiais mėtų lapeliais arba šokolado drožlėmis prieš patiekiant. 🥳

Skanaus!

Parašykite komentarą