Žalioji speltų sriuba

Žalioji speltų sriuba Sudedamosios dalys

  • 30 g margarino arba sviesto
  • 1 ryšulėlis žalumynų
  • 75 g žaliųjų speltų (Grünkernschrot) arba 5 grūdų miltų, galbūt daugiau
  • 1 litras mėsos arba daržovių sultinio
  • 1 kiaušinis (-iai)
  • 1 puodelis grietinės
  • n. B. Susmulkintos žolelės

Paruošimas

Darbo laikas apie 40 minučių

Bendras laikas apie 40 minučių
Nuvalykite žalumynus ir supjaustykite mažais kubeliais arba plonais žiedais. Puode įkaitinkite margariną ir pakepinkite žalumynus. Tada suberkite žalius speltų miltus ir trumpai pakepinkite. Supilkite sultinį ir virkite 30 minučių. Kartkartėmis pamaišykite.

Kiaušinį sumaišykite su grietine ir įmaišykite. Naudokite sriubai sutirštinti ir trumpai užvirinkite. Pagal skonį įmaišykite smulkintų žolelių.

Sriuba taip pat labai skani su 5 grūdų miltais. Jei mėgstate, kad sriuba būtų šiek tiek tirštesnė, galite įberti 100 g rupių miltų (taip mums labiausiai patinka).

Parašykite komentarą