Kreminis grybų padažas

Kreminis grybų padažas

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
½ mažo svogūno, supjaustyto kubeliais
1 šaukštas sviesto
12 uncijų rudųjų arba baltųjų grybų, supjaustytų griežinėliais
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
2 skiltelės susmulkinto česnako
3 šakelės šviežių čiobrelių arba 1/4 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių
½ puodelio baltojo vyno
½ puodelio vištienos sultinio
⅔ puodelio grietinėlės
1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
3 šaukštai šviežių petražolių
instrukcijos
Pakepinkite svogūną svieste, kol suminkštės, apie 3-5 minutes.
Sudėkite grybus, druską ir pipirus. Virkite, kol grybai išleis sultis. Sudėkite česnaką ir čiobrelius ir virkite, kol jie taps kvapnūs, apie 1 minutę.
Supilkite vyną, kad nuvarvėtų ir išsilydytų visi keptuvės gabaliukai, ir virkite kelias minutes, kol vynas beveik išgaruos.
Supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Virkite 5 minutes arba kol sumažės perpus.
Kad padažas dar labiau sutirštėtų, sumaišykite kukurūzų krakmolą su 2 šaukštais vandens (arba sultinio) ir gerai išmaišykite. Po truputį įpilkite kukurūzų krakmolo mišinio į sultinį, kad pasiektumėte norimą konsistenciją. Gali prireikti ne viso kukurūzų krakmolo mišinio.
Palikite virti 1 minutę.
Pagal skonį pagardinkite petražolėmis, druska ir pipirais.

Pikantiškas grybų padažas yra sodrus, kreminis ir kupinas grybų skonio!

Šį padažą lengva pagaminti ir jis paruošiamas maždaug per 20 minučių! Užpilkite juo kiaulieną, vištieną ar net makaronus ir skaniai pavalgykite!

Kodėl mums patinka šis receptas

Grybų padažas yra nuostabaus skonio ir paruošiamas vos per 20 min., tai geriausias paskutinės minutės priedas prie bet kokio patiekalo!

Šiam receptui tinka bet kokios rūšies grybai, aš mėgstu naudoti jų derinius!

Šį universalų padažą skanu patiekti su bet kuo, užpilti ant kotletų, vištienos, makaronų, mėsos kukulių ar net ryžių.

Jį puikiai tinka naudoti kaip padažą prie česnaku keptų bulvių arba kaip paprastą padažą prie troškintų šparagų ar keptų žiedinių kopūstų!

Ingredientai ir variantai

Pagal čia pateiktą receptą gausime glotnios, beveik šilkinės konsistencijos tešlą.

Vištienos sultinys puikiai tinka šiam receptui, bet jį galima lengvai pakeisti daržovių sultiniu, kad būtų panašaus skonio, arba jautienos sultiniu, kad būtų sodresnio skonio.

SŪRIS Šiam receptui galima naudoti grietinėlę, pusę grietinėlės, grietinėlę arba pieną. Tačiau nepamirškite, kad kuo lengvesnė grietinėlė, tuo padažas bus plonesnis ir ne toks kreminis!

VYNAS Jei norite gilesnio skonio, baltąjį vyną pakeiskite raudonuoju, o jei vyno nėra, galite naudoti papildomą sultinį.

Grybai Eksperimentuokite su skirtingais grybais, pavyzdžiui, kubeliais supjaustytais portobello arba griežinėliais supjaustytais shiitake ar austrių grybais!

Į troškintus grybus pilamas vynas, paskui grietinėlė.

Kaip pasigaminti grybų padažą

Lengvas ir kreminis, šis padažas paruošiamas per 1, 2, 3 minutes!

Pakepinkite svogūną, sudėkite grybus, druską, pipirus, česnaką ir čiobrelius, kol suminkštės.
Keptuvę apšlakstykite vynu.
Supilkite sultinį ir grietinėlę. Kruopščiai išmaišykite ir patiekite.
Keptuvės nuglazūravimas yra puikus būdas iš keptuvės dugno išskirti kiekvieną aromatingą maisto gabalėlį!

Patarimai ir gudrybės

Kad padažas būtų vientisas ir kreminis, kiekviename žingsnyje būtinai kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Taip padaže nesusidarys gumuliukų.

Grybų padažą galima sutirštinti šiek tiek ilgiau pavirus.

 

Parašykite komentarą