Aukščiausia pica

Naminė „Supreme” pica

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 svaras parduotuvėje pirktos picos tešlos
ARBA
1 valgomasis šaukštas aktyvių sausų mielių
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus arba 1 valgomasis šaukštas medaus
1 puodelis šilto vandens
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus padalyti
¼ arbatinio šaukštelio druskos
3-4 puodeliai universalių miltų
įdarai
½ puodelio picos padažo arba pagal skonį
2 puodeliai susmulkinto mocarelos sūrio
2 šaukštai susmulkinto parmezano sūrio
¼ svaro virtos maltos dešros arba maltos jautienos
2 uncijos susmulkintų paprikų
1 uncija saliamio, supjaustyto griežinėliais, arba kitokios mėsos pagal pageidavimą
¼ puodelio raudonosios arba žaliosios paprikos
¼ puodelio juodųjų alyvuogių, supjaustytų griežinėliais
3 šaukštai raudonojo svogūno, supjaustyto griežinėliais
2 dideli grybai, supjaustyti plonais griežinėliais
instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 425 °F.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų ir vandenį. Uždenkite ir palikite pastovėti 5-10 minučių, kol viršuje susidarys burbuliukai.
Dideliame dubenyje sumaišykite mielių mišinį, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir druską. Po vieną puodelį įmaišykite 3 puodelius miltų, maišydami po kiekvieno įmaišymo. Jei tešla atrodo lipni, įberkite daugiau miltų po porą šaukštų.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla šiek tiek sustings, apie 6 minutes.
Jei yra laiko, leiskite tešlai pakilti 1 valandą.* Jei leidžiama pakilti, prieš kitą veiksmą tešlą iškočiokite.
Dvi picų keptuves lengvai patepkite aliejumi. Iškočiokite tešlą ir ištieskite, kad pripildytų keptuves. Jei reikia, pirštais paspauskite ir ištempkite.
Leiskite tešlai pakilti keptuvėse 10 minučių. Visą picos tešlą subadykite šakute.
Aptepkite picos tešlą likusiais 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, ant viršaus užtepkite picos padažo, priedų ir sūrio pagal pageidavimą.
Kepkite 15-18 minučių arba kol sūris išsilydys ir pluta taps auksinė.
Pastabos
*Šiai tešlai galima skirti iki 1 valandos laiko pakilti, bet dažniausiai šį etapą praleidžiu, kad tešla greitai iškeptų. Tešlos kildinimas suteiks tešlai šiek tiek daugiau skonio (ir kramtomosios tekstūros).

Šis „Supreme Pizza” receptas yra su mūsų mėgstama mėsa, daržovėmis ir gausiu kiekiu lydyto sūrio!

Kam užsisakyti picą, jei ją taip smagu pasigaminti namuose? „Supreme Pizza” picoje yra visi populiariausi priedai, kurių tikitės, o plutą galite pasigaminti ploną arba storą, kokią tik norite!

Šis receptas prasideda nuo naminės picos plutos (ir picos padažo!), kad skonis būtų geriausias.

Aukščiausiosios picos priedai

Aukščiausiosios picos priedų sąrašas gali būti įvairus, tačiau mūsų mėgstamiausi yra šie:

Mėsa – pepperoni, dešra, saliamis, kumpis

GARSTYČIOS – raudonieji svogūnai, grybai, paprikos ir alyvuogės.

SŪRIS – mocarela ir parmezanas suteikia puikų skonį. Taip pat galite rinktis keturių sūrių mišinį picai (arba pirktą mišinį, kad sutaupytumėte laiko).

Daugiau puikių papildymų

Išbandykite bet kurį iš šių produktų:

aštrūs – jalapenos, čili dribsniai, bananinės paprikos
švieži – kubeliais pjaustyti pomidorai, bazilikai, pankoliai
mėsingi – malta jautiena, kanadietiška šoninė (arba įprasta šoninė)

Laiko taupymo patarimai

Norite sutaupyti laiko? Štai keletas puikių trumpųjų kelių.pasigaminkite dideles picos tešlos ir padažo partijas ir užšaldykite picos vakarui.
naudokite iš anksto paruoštą tešlą (Italijos turguose dažnai parduodama puiki picų tešla).
ant picos puikiai tinka iš anksto susmulkinti sūrio mišiniai

Kaip pasigaminti aukščiausiąją picą

Dar niekada nebuvo taip paprasta pasigaminti picą! Tiesiog skaitykite toliau, kad sužinotumėte pagrindinius žingsnius!

Paruoškite tešlą ir, kol ji kyla, paruoškite ingredientus.
Užpilkite picą padažu, priedais ir, žinoma, sūriu.
Kepkite, kol pica iškeps ir paruduos.
Prieš pjaustydami ir patiekdami picą, leiskite jai pastovėti apie 10 minučių, kad sūris nenuslystų.

PATARIMAS: prieš pilant aliejų į paruoštą picos tešlą, šakute subadykite abiejų plutų paviršių. Tai vadinama „dokavimu” ir neleidžia plutai susidaryti dideliems burbulams. Taip daro profesionalūs picų kepėjai!

Kaip laikyti ir pašildyti picos likučius

Nieko nėra skanesnio už picos likučius! Net ir atvėsusi ji puikiai tinka kitos dienos pusryčiams ar užkandžiui!
Kodėl neįdėjus likusio gabalėlio ar dviejų į pietų dėžutę, kad galėtumėte pašildyti mokykloje ar darbe?
Šiame trumpame vadove sužinosite, kaip geriausiai pašildyti picą, kad jos gabalėliai kaskart būtų traškūs ir skanūs!

 

Parašykite komentarą