Greičiausias ant grotelių keptos žuvies receptas – skumbrė su svogūnais ir citrina yra labai švelni ir sultinga, net skanesnė už kebabą.
Produktai Skumbrė ant grotelių
Skumbrė – 1 žuvies gabalas.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Česnakai – 2 skiltelės
Petražolių žolelės – 0,5 ryšulėlio
Svogūnas – 1 šaukštas.
Citrina – 4 griežinėliai
Citrinų sultys
Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Geriausia rinktis skumbrę plačia nugara, kad ji būtų sultinga ir riebi.
Vaizdo receptasSkumbrė ant grotelių
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasAtšaldyta skumbrė
Kaip paruošti receptą: Skumbrė ant grotelių – 1 žingsnis
Kaip paruošti ant grotelių keptą skumbrę:
Jei skumbrė užšaldyta, atšildykite ją, kruopščiai nuplaukite ir išimkite visus vidurius. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais iš visų pusių viduje ir išorėje.
Recepto nuotrauka: Skumbrė ant grotelių – 2 etapas
Svogūną perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Recepto nuotrauka: Kepta skumbrė – 3 etapas
Nupjaukite 4 citrinos skilteles ir perpjaukite jas pusiau.
Recepto nuotrauka: Kepta skumbrė – 4 žingsnis
Petražoles susmulkinkite peiliu. Į petražoles išspauskite truputį citrinos sulčių, sudėkite šiek tiek svogūno, lengvai sutrinkite rankomis. Maišykite.
Recepto nuotrauka: Kepta skumbrė – 5 etapas
Įtrinkite skumbrės išorę ir vidų druska ir pipirais. Į vidų sudėkite žoleles, visus svogūnus ir citrinas, šiek tiek žolelių užtepkite ant išorės. Kol ruošiama ugnis, skumbrė marinuojama.
Recepto nuotrauka: Skumbrė ant grotelių – žingsnis Nr. 6
Į gilų dubenį įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Smulkiai supjaustykite česnaką (arba išspauskite česnakų spaustuku) ir sumaišykite su aliejumi.
Recepto nuotrauka: Skumbrė ant grotelių – 7 etapas
Nuvalykite skumbrę virtuviniu rankšluosčiu, kad lengvai pašalintumėte petražoles ir kad skumbrė nesudegtų. Grilio groteles patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jas skumbres.
Recepto nuotrauka: ant grotelių kepta skumbrė – 8 veiksmas
Dėkite skumbrę ant grotelių, kepkite 20 minučių, kas 2 minutes apverskite ir apšlakstykite česnakiniu aliejumi.
Recepto nuotrauka: Skumbrė ant grotelių – žingsnis Nr. 9
Kepta skumbrė paruošta.
Recepto nuotrauka: Skumbrė ant žarijų – žingsnis Nr. 10
Gero apetito visiems!