Nuostabiosios lašišos pristatinėti nereikia. Tačiau norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į sveikus, maistingus ir nebrangius lęšius. Lęšiuose, kaip ir kitose ankštinėse daržovėse, gausu augalinių baltymų ir mažai riebalų. Juos lengviau ir greičiau paruošti, be to, priešingai nei žirnius ir pupeles, jų nereikia mirkyti. Yra įvairių rūšių – pavyzdžiui, raudonieji lęšiai tinka bulvių košei, o žalieji lęšiai išlaiko savo formą ir neišverda. Virimo laikas priklauso nuo lęšių veislės ir „amžiaus”. Lęšius reikėtų dėti tiesiai į verdantį vandenį be druskos – sūdytame vandenyje jie išvirs ilgiau. Į lęšius įberkite smulkintų salierų lapų, kuriuos galima dėti su petražolių žolelėmis arba be jų.
Produktai Lašiša su lęšiais
Ingredientai (4 porcijoms)
Lęšiai – 0,75 puodelio
Maži svogūnai – 0,5 vnt.
Saliero stiebas – 1 vnt.
Raudonojo vyno actas – 2 šaukštai.
Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Dižono garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
Susmulkintas česnakas – 1 skiltelė
Susmulkintų petražolių žalumynų – 0,3 puodelio
Lašišos filė (po 170 g) – 4 vnt.
Užvirinkite 2,5 puodelio vandens. Nuplautus ir susmulkintus lęšius virkite 5 minutes ant silpnos ugnies uždengę dangčiu. Sudėkite smulkintą svogūną ir salierų stiebus. Uždenkite keptuvę ir virkite dar 15-25 minutes, kad daržovės suminkštėtų. Nuplaukite per sietelį, pasilikdami vandenį, kuriame virė lęšiai ir daržovės. Mišinį sudėkite į dubenį.
2 valgomuosius šaukštus lęšių vandens sumaišykite su actu, aliejumi, garstyčiomis, česnakais ir petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su lęšiais.
Įkaitinkite broilerį (kepsninę, orkaitės viršų). Pagardinkite lašišą druska ir pipirais. Žuvies gabalėlius sudėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite, kol iškeps (8-10 minučių). Lęšius ir lašišą sudėkite į lėkštes. Ant viršaus užpilkite likusį padažą. Mėgaukitės!