Baltoji žuvis, kepta vyne

Paprasčiausias būdas pasigaminti gerą patiekalą vakarienei – kepti žuvį orkaitėje.

Produktai Baltoji žuvis, kepta vyne

Ingredientai (4 porcijoms)
Baltosios žuvys (menkė, polakas, juodadėmė menkė ir kt.), atšildyta filė be odos – 700 g
Sausas baltasis vynas – ¾ puodelio (190 g)
Susmulkintos petražolės – 1 sauja (pagal skonį)
Vyšniniai pomidorai – 125 g
Druska (geriausia jūros druska) – pagal skonį

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190-200 laipsnių. Žuvį pasūdykite (kad minkšta filė išlaikytų formą) ir vienu sluoksniu sudėkite į karščiui atsparų indą.

2. Supilkite vyną, ant žuvies sudėkite pomidorus ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

3 Uždenkite indą aliuminio folija ir kepkite žuvį orkaitėje, kol ji iškeps, maždaug 20 minučių (vynas turi išgaruoti).

4. Patiekite patiekalą su salotomis ir traškia šviežia duona arba su bulvių koše.

Parašykite komentarą