Салат из утки с припущенными помидорами черри


Salatas iš antis su apvirtais pomidorais

Šis salatas yra puikus pasirinkimas, jei norite pasilepinti skaniu ir maitinančiu patiekalu. Šviežia mėsa, aromatingi prieskoniai ir saldūs pomidorai sudaro nepakartojamą skonį. Pateikiu detalią receptą, kaip pasigaminti šį gardumyną! 🍽️

Ingredientai:

  • 300 g anties krūtinėlės 🦆
  • 200 g vyšninių pomidorų 🍅
  • 100 g šviežių salotų lapų 🥗
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
  • 1 šaukštas balzamiko acto 🍇
  • Druska ir pipirai (pagal skonį)
  • Šviežių bazilikų lapelių puokštė 🌿

Gaminimo eiga:

1. Anties paruošimas

Pradėkite nuo anties krūtinėlės.

  • Supjaustykite anties krūtinėlę į ketvirčius, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite truputį alyvuogių aliejaus.
  • Pakepkite anties krūtinėlę ant vidutinės ugnies apie 6-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa taps auksinės spalvos.
  • Leiskite mėsai pailsėti apie 5 minutes, tada supjaustykite ją plonomis juostelėmis.

2. Pomidorų paruošimas

Paimkite vyšninius pomidorus ir juos apvirkite.

  • Užvirkite vandenį puode ir įdėkite pomidorus į verdantį vandenį 1-2 minutes.
  • Išimkite pomidorus ir nedelsiant perkelkite juos į ledinį vandenį, kad sustabdytumėte virimo procesą.
  • Nuimkite pomidorų odelę ir perpjaukite juos per pusę.

3. Salotų derinimas

Paruoškite salotas:

  • Šviežius salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite.
  • Užpilkite juos likusiu alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu. Gerai išmaišykite.
  • Į salotas įdėkite apvirtus pomidorus ir supjaustytą anties mėsą.
  • Viską gerai sumaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Patiekimas

Patiekite salatą ant lėkštės, papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.

  • Galite pridėti šiek tiek smulkinto parmezano, kad patiekalas taptų dar skanesnis.
  • Patiekite su mėgstamu duonos kepiniu arba kaip savarankišką patiekalą.

Naudokitės šiuo receptu ir mėgaukitės nuostabiu salatu su antimi bei vasaros pomidorais! 🌟

Parašykite komentarą