Dar viena kepintos žuvies variacija – receptas su labai sėkminga tešla, kuri puikiai dera su žuvimi… Labai malonu gaudyti tokias žuvis… Ir tešla yra gana švelni, ne miltinė.
Žuvis tešloje
Žuvis – 600-700 gr
Miltai – 2 valgomieji šaukštai mažais šaukšteliais
Krakmolas – 2 valgomieji šaukštai su nedideliu šliaužikliu
Pienas – 1 puodelis
2 kiaušinių baltymai
Citrina – 1 maža arba 1/2 didelės
Druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį
Aliejus kepimui
1. Žuvį supjaustykite, sudėkite ant lentelės, apšlakstykite citrina, druska bei pipirais ir palikite 10-15 minučių.
2. Sumaišykite miltus + krakmolą + pieną iki vientisos masės.
3 Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, supilkite į tešlą, išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.
4. Apibarstykite žuvį trupučiu miltų, panardinkite ją į tešlą ir kepkite ją tešloje aliejuje ant silpnos ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
1. Žuvis tešloje su kiaušiniais
Sudedamosios dalys
2 kiaušiniai;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
150 ml pieno;
200 g miltų;
700 gr žuvies filė;
pipirų – pagal skonį;
3-4 šaukštus augalinio aliejaus.
Paruošimas
Dubenyje išplakite kiaušinius su puse druskos. Palaipsniui, nesustodami pilkite pieną. Įberkite miltų. Gerai išmaišykite, kad išbyrėtų visi gumulėliai.
Žuvies filė supjaustykite mažais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Įmerkite žuvį į tešlą ir kepkite, kol ji įgaus auksinį atspalvį, maždaug 3-5 minutes iš abiejų pusių.