Žirnių sriuba
Ingredientai:
- 300 g džiovintų žirnių 🟢
- 1 didelis svogūnas 🧅
- 2 morkos 🥕
- 2 bulvės 🥔
- 1 lauro lapas 🌿
- 2 šaukštai aliejaus 🌻
- 1,5 litro vandens 💧
- Druska 🧂 pagal skonį
- Pipirai pagal skonį 🌶️
- Šviežių žolelių (petražolių ar krapų) 🍃
Recepto instrukcijos:
1. Žirnių paruošimas
Pirmiausia, džiovintus žirnius reikia nuplauti po bėgančiu vandeniu, kad pašalintume nešvarumus ir smėlį.
Po to, jei turite laiko, galite palikti juos mirkti vandenyje 2-3 valandas, kad jie sutrumpintų verdymo laiką.
Jei neturite tiek laiko, galite tiesiog virti juos ilgesnį laiką.
2. Daržovių paruošimas
Nulupkite svogūną, morkas ir bulves. Smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas ir bulves tarkuokite arba pjaustykite kubeliais.
3. Troškinimas
Į didelį puodą supilkite 2 šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite iki auksinės spalvos.
4. Daržovių pridėjimas
Į puodą su svogūnu pridėkite supjaustytas morkas ir bulves. Troškinkite dar 5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
5. Žirnių virimas
Po 5 minučių į puodą įdėkite nuplautus žirnius ir lauro lapą. Supilkite 1,5 litro vandens, uždenkite ir leiskite užvirti.
6. Virimas
Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 40-60 minučių, kol žirniai taps minkšti. Pasirinkite laiką priklausomai nuo to, ar žirniai buvo mirkyti ar ne.
7. Priklausomi ingredientai
Pasibaigus virimo laikui, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Tai galite padaryti prieš pat patiekdami, kad sriuba būtų dar skanesnė.
8. Patiekiame!
Prieš patiekiant, sriubą galite pagardinti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai.
Patiekite šiltą, galbūt su šviežiai keptu duonos gabalėliu 🥖.
Skanaus! 😋