Vištienos širdys receptas
Vištienos širdelės yra nedidelės ir švelnios, todėl jas paruošite greitai – 5 minutės kepimo keptuvėje ir vakarienė paruošta!
Ingredientai
- 1 svaras vištienos širdelių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis „Diamond Crystal” košerinės druskos arba ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
- ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
- 2 šaukštai susmulkintų petražolių
Instrukcijos
- Į didelį dubenį sudėkite vištienos širdeles, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką ir kmynus.
- Dideliu šaukštu arba rankomis viską sumaišykite, kad širdelės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
- Įkaitinkite didelę, sunkią keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies, apie 3 min.
- Sudėkite prieskoniais pagardintas vištienos širdeles. Kepkite dažnai maišydami, kol paruduos ir iškeps, 5-7 minutes. Jei keptuvė tampa per karšta, sumažinkite kaitrą iki vidutinės.
- Padalykite širdeles į keturias lėkštes. Apšlakstykite jas keptuvės sultimis, papuoškite kapotomis petražolėmis ir patiekite.
Vaizdo įrašas: https://healthyrecipesblogs.com/chicken-hearts-recipe/
Pastabos
Įsitikinkite, kad širdelės neperkepė, kitaip jos bus kietos. Tinkamai išvirtos jos būna gražios ir minkštos, nors šiek tiek kramtomos. Turėkite omenyje, kad JAV žemės ūkio ministerija (USDA) nurodo, jog jų vidinė temperatūra turi būti 165 laipsniai F.