Vištienos satay su žemės riešutų padažu Receptas


Vištienos satay su žemės riešutų padažu 🍗🥜

Įvadas
Vištienos satay – tai skanus ir egzotiškas patiekalas, populiarus Pietryčių Azijoje. Jis paprastai patiekiamas su skaniu žemės riešutų padažu. Šis receptas leis jums sukurti tobulą vištienos satay su naminiu žemės riešutų padažu, kuris tikrai nustebins jūsų šeimos narius ir draugus.

Ingredientai

Vištienos satay:
– 500 g vištienos krūtinėlės 🍗
– 2 šaukštai sojų padažo
– 2 šaukštai džemo (pvz., ananasų ar abrikosų) 🍍
– 2 šaukštai žemės riešutų aliejaus (arba kitu aliejaus)
– 1 šaukštas citrinos sulčių 🍋
– 2 skiltelės česnako (susmulkinto) 🧄
– 1 arbatinis šaukštelis maltų kumino
– 1 arbatinis šaukštelis maltų raudonųjų čili pipirų (pagal skonį) 🌶️
– Mediniai arba metaliniai iešmeliai

Žemės riešutų padažas:
– 200 g žemės riešutų sviesto 🥜
– 200 ml kokosų pieno 🌴
– 2 šaukštai sojų padažo
– 1 šaukštas medaus (arba cukraus) 🍯
– 1 šaukštas čili padažo (pagal skonį)
– 1 česnako skiltelė (susmulkinta) 🧄
– Šiek tiek citrinos sulčių

Paruošimo procesas

1. Vištienos paruošimas:
Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės supjaustymo juostelėmis, maždaug 2-3 cm pločio. Į didelį dubenį sudėkite visus marinato ingredientus: sojų padažą, džemą, žemės riešutų aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, maltą kumino ir raudonųjų čili pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų.

2. Marinavimas:
Į marinatą sudėkite supjaustytas vištienos juosteles ir gerai išmaišykite, kad kiekviena juostelė būtų aptrauktama marinatu. Uždenkite dubenį plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve bent 30 minučių, o idealu – 2-4 valandas. 🕑

3. Žemės riešutų padažo paruošimas:
Kol vištiena marinuojasi, paruoškite žemės riešutų padažą. Dideliame puode sumaišykite žemės riešutų sviestą, kokosų pieną, sojų padažą, medų, čili padažą ir smulkintą česnaką. Šiek tiek pašildykite ant mažos ugnies, kol visas ingredientas gerai sumaišysis, nuolat maišykite, kad nesugestų. Jei padažas per tirštas, galite pridėti šiek tiek vandens. 😊

4. Vištienos kepimas:
Įkaitinkite kepimo grilio keptuvę arba kepsninę (jei naudosite medinius iešmelius, juos užmerkite vandenyje apie 15 minučių, kad jie nesudegtų). Iškepkite vištienos juosteles ant iešmelių ir kepkite 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol vištiena bus gerai iškepusi ir švelni. 🥩

5. Patiekimas:
Patiekite vištienos satay ant lėkštės su žemės riešutų padažu šalia. Galite pridėti šviežių daržovių, pavyzdžiui, agurkų ar morkų, ir pabarstyti šviežiomis kalendromis ar svogūnais. 🌱

Conclusion
Vištienos satay su žemės riešutų padažu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ruošdami šį patiekalą, galėsite pasinerti į Pietryčių Azijos skonius ir patirti nuostabų kulinarinį nuotykį. Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą