Rausva lašiša, kepta su grybais ir sūriu Receptas


Rausva lašiša, kepta su grybais ir sūriu

Šiandien jums pateiksiu nuostabų receptą, kuris sužavės tiek šeimą, tiek svečius! Rausva lašiša, kepta su grybais ir sūriu, yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. 🍣🍄🧀

Ingredientai:

  • 4 lašišos filė (apie 200 g kiekviena)
  • 200 g šviežių pievagrybių (arba kitų grybų, kaip shiitake ar portobello)
  • 200 g tarkuoto sūrio (pvz., mozzarella ar edam)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos sultys
  • 2 skiltelės česnako
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Petržolių lapeliai (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Paruošti ingredientus: Pradėkite nuo grybų. Juos kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Švieži grybai suteiks patiekalui ypatingą skonį! 🍄
  2. Kepti grybus: Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir įdėkite supjaustytus grybus. Kepkite 5-7 minutes, kol jie pradės ruduoti. Tada pridėkite smulkiai pjaustytą česnaką ir kepkite dar 2 minutes. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. 🧄
  3. Paruošti lašišą: Lašišos filė gerai nuvalykite ir nusausinkite. Pasiruoškite kepimo indą: jį ištepkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Lašišą pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  4. Sudėti grybus: Ant kiekvienos lašišos filė dėkite keptus grybus. Pasistenkite, kad grybai būtų tolygiai paskirstyti.
  5. Užberti sūrį: Ant grybų užberkite tarkuoto sūrio. Galite pasirinkti savo mėgstamą sūrį arba derinti kelis. Tai suteiks patiekalui skanumo ir kreminės tekstūros! 🧀
  6. Kepti orkaitėje: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Lašišą su grybais ir sūriu kepkite apie 15-20 minučių, kol sūris gražiai ištirps ir pradės ruduoti.
  7. Patiekti: Iškepus lašišą, išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Papuoškite su šviežiomis petržolėmis ir patiekite šiltą. 🍽️

Patiekimo idėjos:

Rausva lašiša, kepta su grybais ir sūriu, puikiai dera su šviežiomis salotomis arba virtomis daržovėmis. Taip pat galite patiekti su ryžiais ar bulvėmis, kad patiekalas būtų dar sotus. 🥗🥔

Skanaus! 🎉✨

Parašykite komentarą