Vištienos mėsos kukuliai

Vištienos mėsos kukuliai

Sudedamosios dalys

1x
2x
3x
1 svaras maltos vištienos
½ puodelio pagardintų duonos trupinių
¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 kiaušinis
3 šaukštai šviežių petražolių, susmulkintų
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
¼ arbatinio šaukštelio druskos
¼ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų ir raudonėlių
instrukcijos
Įkaitinkite orkaitę iki 400 °F.
Sudėkite visus ingredientus į didelį dubenį ir maišykite, kol susimaišys.
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi. Padalykite mėsos mišinį ir iš jo suformuokite 1″ mėsos kukulius (24 kukulius) ir sudėkite ant kepimo skardos.
Kepkite 20-22 min. arba kol iškeps. (Neperkepkite)
Pastabos
Neperkepkite mėsos kukulių, kad jie išliktų sultingi, kai bus dedami į kitus patiekalus. Vidinė temperatūra turi būti 165 °F.
Meliono rutuliukas arba nedidelis ledų šaukštelis padės iškepti tobulai vienodus mėsos kukulius ir sutaupys laiko!
Prieš užšaldami leiskite mėsos kukuliams visiškai atvėsti. Sudėkite juos į užspaudžiamą maišelį, ant kurio išorinės pusės užrašyta data, ir jie išsilaikys iki 3 mėnesių.

Vištienos kukuliai yra skanūs ir sultingi, puikiai tinka kaip užkandis arba patiekiami kaip spagečiai su mėsos kukuliais.

Jie tokie universalūs, kad norėsite pasigaminti papildomų partijų, kurias galėsite užšaldyti ir naudoti pagal poreikį greitam sveikam maistui!

Lengvi vištienos kukuliai

Šiuos vištienos kukulukus galima naudoti bet kokiame recepte, kuriame reikalaujama tradicinių mėsos kukulių.
Juos lengva paruošti ir galima užšaldyti prieš kepant arba po kepimo.
Vištienos kukuliai tinka sultingoms sriuboms, troškiniams ir troškiniams.
Vištienos kukuliai turi mažiau kalorijų ir riebalų nei jautienos ir (arba) kiaulienos kukuliai.
Prieskonius galima keisti ir derinti beveik su bet kokiu receptu.

Ingredientai ir variacijos

MĖSA Šiame recepte naudojame maltą vištieną, bet galite gaminti ir maltus kalakutienos kukulukus.

Duonos džiūvėsėliai Pagardinti duonos džiūvėsėliai, „Panko” džiūvėsėliai arba net maltos kiaulienos žievės (keto!) išlaiko ingredientus kartu ir sugeria dalį sulčių, kol mėsos kukuliai kepa.

SŪRIS Parmezano sūris kartu su prieskoniais mėsos kukuliams suteikia šiek tiek skonio.

Vištienos kukuliai ant kepimo skardos prieš kepimą

Kaip pasigaminti vištienos kukulius

Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje.
Suformuokite iš mėsos rutuliukus ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos.
Kepkite, kol iškeps, kaip nurodyta recepte.
Virtuvės patarimas Įsitikinkite, kad mėsos kukuliai yra vienodo dydžio, kad iškeptų tolygiai. Naudojant sausainių samtelį tai padaryti paprasta ir greita!
ant kepimo skardos iškepti vištienos kukuliai

Patiekimo idėjos

Kaip užkandis vištienos kukuliai puikiai tinka su įvairiais padažais ir padažais!

Patiekite juos ant iešmelių su ananasų gabalėliais ir aptepkite Teriyaki padažu arba aptepkite Buffalo padažu ir patiekite su salierais, morkomis ir dubenėliu naminio rančo padažo.

Kaip patiekalą vištieną pakeiskite mėsos kukuliukais arba troškinkite juos naminiame makaronų padaže. Arba virkite juos lėtoje viryklėje ir patiekite su padažu!

Sultingų mėsos kukulių patarimai

Neperkepkite mėsos kukulių, kad jie išliktų sultingi, kai bus dedami į kitus patiekalus. Vidinė temperatūra turi būti 165 °F.
Meliono rutuliukas arba nedidelis ledų šaukštelis padės iškepti tobulai vienodus mėsos kukulius ir sutaupys laiko!
Prieš užšaldami leiskite mėsos kukuliams visiškai atvėsti. Sudėkite juos į užspaudžiamą maišelį, ant kurio išorinės pusės užrašyta data, ir jie išsilaikys iki 3 mėnesių.

Parašykite komentarą