Vištienos galantinas


Vištienos galantinas

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio vištiena (apie 1,5 kg) 🐔
  • 200 g šoninės
  • 100 g vištienos kepenėlių
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2-3 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
  • 1 stiklinė ryžių (arba kitų grūdų)
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 1 šaukštas žalumynų (petražolės, krapai)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Žiupsnis muskato riešuto (nebūtina)
  • Žalios daržovės (pvz., morkos, paprikos) – dekoracijai 🥕
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga:

1. Vištienos paruošimas

Pirmiausia, nuplauname vištieną po šaltu vandeniu. Išimame vidaus organus ir, jei reikia, pašaliname riebalus. Vištieną galite lengvai išskirti, nuimant krūtinėlės, šlaunų ir sparnų kaulus, tačiau paliekate odą, kad galantinas būtų tvirtesnis.

2. Įdaras

Keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kepame svogūnus iki aukso rudos spalvos, tada pridėkite smulkintą česnaką ir kepenėles. Kepkite dar keletą minučių, kol viskas gerai iškeps. Atvėsinkite šiek tiek.

Atvėsus, sumaišykite svogūnų, česnako ir kepenėlių mišinį su ryžiais, kiaušiniais, smulkintais žalumynais, druska, pipirais ir muskato riešutu (jei naudojate). Gerai išmaišykite visus ingredientus.

3. Galantino formavimas

Ant didelio lėkštės ar naktinės plokštės, išskleiskite vištieną su oda žemyn. Įdėkite paruoštą įdarą ant vištienos, palikdami šiek tiek vietos kraštams. Atsargiai, naudojant odą, užlenkite vištieną, kad įdaras liktų viduje.

Užriškite vištieną virtuviniu siūlu, kad ji gerai laikytųsi formos, arba apvyniokite maistine plėvele, kad būtų patogiau.

4. Virimas

Paruoštą galantiną paruoškite verdančiame vandenyje arba garuose apie 1,5 valandos. Tikrai gerai, kad vištiena būtų tinkamai iškepta. Patikrinkite su termometru, kad vidinė temperatūra pasiektų 75 °C.

5. Aušinimas ir patikra

Išimkite galantiną ir leiskite jam atvėsti. Tada, jei norite, galite jį laikyti šaldytuve per naktį, kad jis geriau stingtų. Prieš patiekiant supjaustykite plonais griežinėliais.

Patiekimas:

Patiekite vištienos galantiną su šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu. Puikiai tiks kasdieniniams patiekalams ar šventiniams stalams! 🥗

Skanaus! 😊

Parašykite komentarą