Vištiena saldžiarūgščiame padaže su austrių grybais


Vištiena saldžiarūgščiame padaže su austrių grybais

Šis skanus ir kvapnus patiekalas puikiai tinka vakarienei ir nustebins jūsų šeimą bei draugus. Vištiena, apkepta saldžiarūgščiame padaže su austrių grybais, sukuria nepakartojamą skonio derinį. 🍗🍄

Ingredientai

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 200 g austrių grybų
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai sojos padažo
  • 3 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai acto (pavyzdžiui, ryžių arba obuolių)
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai aliejaus (pageidautina sezamo ar riešutų)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių petražolių (papuošimui)

Paruošimo būdas

  1. Vištienos paruošimas: Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės supjaustymo kubeliais (maždaug 2-3 cm dydžio). Tuomet pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Grybų ir svogūnų paruošimas: Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, o austrių grybus – plonais griežinėliais. Česnaką smulkiai supjaustykite arba suspauskite česnako presu.
  3. Padažo paruošimas: Dubenyje sumaišykite sojos padažą, medų, actą ir kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Šis padažas suteiks patiekalui saldžiarūgštį skonį. 🍯😋
  4. Vištienos kepimas: Ant vidutinio karščio įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Kai aliejus įkais, įberkite vištienos kubelius. Kepkite juos, kol jie taps auksinės spalvos, maždaug 5-7 minutes. Tada išimkite vištieną iš keptuvės ir padėkite į šalį.
  5. Svogūnų ir grybų kepimas: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, įdėkite svogūnus ir česnaką. Kepkite juos, kol svogūnai taps permatomi. Tada įdėkite austrių grybus ir kepkite dar 5-6 minutes, kol grybai suminkštės ir pradės ruduoti.
  6. Visų ingredientų sujungimas: Į keptuvę su svogūnais ir grybais sugrąžinkite vištieną. Supilkite paruoštą saldžiarūgštį padažą ir viską gerai išmaišykite. Troškinkite ant mažos ugnies apie 5-7 minutes, kol padažas sutirštės ir vištiena bus gerai apgaubta. 🥘
  7. Patiekimas: Patiekite karštą, papuošę smulkintomis petražolėmis. Šis patiekalas puikiai dera su ryžiais, makaronais arba šviežiais daržovių salotomis. 🍽️

Mėgaukitės savo paruoštu patiekalu ir stebinkite svečius savo kulinariniais gebėjimais! Bon appétit! 😍

Parašykite komentarą