Vištiena aluje – orkaitėje keptos švelnios ir sultingos vištienos su alaus skoniu receptas.
Produktai Vištiena aluje
Vištiena – 1 kg
Šviesus alus – 500 ml
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Pomidorų pasta – 1-2 šaukštai.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasAlaus vištiena
Kaip virti vištieną aluje – 1 žingsnis.
Kaip virti vištieną aluje:
Paruoškite produktus. Nuplaukite vištieną. Vištieną užpilkite alumi ir palikite marinuotis 15 minučių.
Tada sudėkite porcijas į formą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Recepto nuotrauka: Vištiena aluje – 2 žingsnis
Į alų, kuriame buvo marinuota vištiena, įpilkite pomidorų pastos. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Recepto nuotrauka: Vištiena aluje – 3 žingsnis
Vištieną užpilkite alumi ir pomidorų pasta.
Recepto nuotrauka: Vištiena aluje – 4 žingsnis
Formą uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Recepto nuotrauka: Vištiena aluje – žingsnis Nr. 5
Po pusvalandžio nuimkite foliją ir palikite vištieną su alumi orkaitėje dar 15 minučių.
Recepto nuotrauka: Vištiena aluje – žingsnis Nr. 6
Vištiena aluje paruošta. Gero apetito!