Varškės žiedai su varškės kremu 🍰
Ingredientai:
- 300 g varškės
- 150 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 50 g sviesto (ištirpinto)
- Žiupsnelis druskos
Varškės kremui:
- 200 g šviežios varškės
- 100 g grietinės
- 80 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 2 a. š. citrinos sulčių
- Šiek tiek šviežių vaisių (pavyzdžiui, braškių ar mėlynių) dekoravimui 🍓
Gaminimo procesas:
- Paruoškite tešlą: Į didelį dubenį sudėkite varškę, miltus, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinį, vanilinį cukrų, ištirpintą sviestą ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite, kol gausite homogenišką masę.
- Formuokite žiedus: Iš paruoštos tešlos suformuokite žiedus. Galite naudoti specialias formeles arba tiesiog suformuoti juos rankomis.
- Kepkite: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Tešlos žiedus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20-25 minutes, kol jie taps auksinės rudos spalvos. Po to išimkite ir leiskite atvėsti.
- Paruoškite kremą: Dubenyje sumaišykite šviežią varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite, kol kremas taps lygus ir be gumuliukų. Norint gauti dar švelnesnį kremą, galite jį suplakti su blenderiu.
- Surinkite desertą: Ant kiekvieno varškės žiedo uždėkite šaukštą varškės kremo. Puoškite šviežiais vaisiais ir, jei norite, pabarstykite šiek tiek cukraus viršuje. 🍇
- Patiekimas: Varškės žiedus su varškės kremu galima patiekti tiek šaltus, tiek šiltus. Idealiai tinka desertui po pietų arbatos ar kaip užkandis vaikų šventėje!
Skanaus! 🌼