Traškios bananų bandelės su šokoladu ir riešutais
Šios skanios, traškios bananų bandelės su šokoladu ir riešutais yra puikus desertas ar užkandis, kuris patiks visiems! 🍌🍫
Ingredientai:
- 3 sunokę bananai (kiekvienas apie 100 g) 🍌
- 200 g miltų
- 100 g cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 puodelio riešutų (pvz., anakardžių ar graikinių) 🥜
- 100 g juodojo šokolado (didesniam skoniui, pasirinkite 70% arba daugiau kakavos)
- 2 kiaušiniai
- 60 ml pieno
- 60 ml aliejaus
Gaminimo eiga:
1. Paruoškite ingredientus:
Pasirūpinkite, kad visi ingredientai būtų paruošti ir lengvai pasiekiami. Nuskuskite bananus ir sutrinkite juos šakute, kol gausite vientisą masę.
2. Ruoškite šokoladą ir riešutus:
Smulkiai supjaustykite šokoladą ir riešutus. Galite naudoti didelių dalių gabaliukus, kad bandelėse jaustųsi traškumas.
3. Sumaišykite sausus ingredientus:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišykite, kad ingredientai būtų tolygiai paskirstyti.
4. Sumaišykite šlapius ingredientus:
Kitame dubenyje sumaišykite trintus bananus, kiaušinius, pieną ir aliejų. Gerai išplakite šiuos ingredientus, kol gausite vientisą masę.
5. Sujunkite viską kartu:
Šlapius ingredientus supilkite į sausų ingredientų mišinį ir švelniai išmaišykite. Nebandykite permaišyti – šiek tiek grumelių yra visiškai normalu. Tada įdėkite smulkintą šokoladą ir riešutus, vėl švelniai išmaišykite.
6. Paruoškite kepimo indą:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite bandelių formą (15-20 vienetų) padėdami popieriaus lapą arba suteikite jam šiek tiek aliejaus.
7. Kepkite bandeles:
Supilkite tešlą į formą, užpildydami kiekvieną dėklo skyrių apie 2/3. Kepkite orkaitėje 20-25 minutes, arba kol bandelės taps auksinės rudos spalvos ir šiek tiek pakils. Išbandykite su mediniu pagaliuku – jei ištraukus pagaliuką jis bus sausas, bandelės paruoštos!
8. Aušinimas:
Išimkite bandeles iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti 5-10 minučių formoje, o tada perkelkite ant grotelėmis, kad visiškai atvėstų.
Pateikimas:
Patiekite traškias bananų bandeles šiltas arba kambario temperatūroje. Galite jas papuošti papildomu šokolado padažu arba užpilti savo mėgstamu jogurtu. Skanaus! 😋🥳