Tortas Su Kondensuotu Pienu

7 skanūs pyragaičiai su kondensuotu pienu

Nesudėtingi desertai saldumynų mėgėjams.

1. Šokoladinis tortas su virinto sutirštinto pieno kremu ir grietinėlės sūriu.

Sudedamosios dalys

  • 3 kiaušiniai
  • 90 g cukraus;
  • 45 g miltų;
  • 18 g kakavos miltelių;
  • 380 g kondensuoto pieno;
  • 170 g kreminio sūrio;
  • Šokolado – pagal skonį, papuošimui.

Paruoškite

  1. Atsargiai atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių trynių nemaišykite. Kiaušinių baltymus kelias minutes plakite mikseriu, po truputį įmaišydami cukrų. Turėtų susidaryti balta kreminė masė.
  2. Po vieną įmuškite kiaušinių trynius. Sumaišykite miltus ir kakavą ir persijokite. Keliomis dalimis supilkite miltų mišinį į kiaušinių masę ir maišykite iki vientisos masės.
  3. 18 cm kepimo skardą išklokite pergamentu. Įdėkite į jį tešlą ir 30-40 min. pašaukite į įkaitintą 170 °C orkaitę. Patikrinkite, ar pyragas paruoštas, dantų krapštuku: jis turi būti sausas.
  4. Tada apverskite formą, padėkite ją ant šalto stovo ir palikite 5 valandoms. Vėliau pyragą išimkite. Atsargiai supjaustykite jį trimis vienodais griežinėliais.
  5. Sumaišykite kondensuotą pieną ir grietinėlės sūrį iki vientisos masės. Sudėkite tortą, kremu patepdami kiekvieną pyragą ir deserto šonus. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau – per naktį. Pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu.

2. Sausainių pyragas su kondensuotu pienu ir bananais.

Sudedamosios dalys

  • 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos;
  • 3 šaukštai vandens;
  • 250 g kondensuoto pieno;
  • 250 g grietinės 20-25 proc. riebumo;
  • 2-3 bananai;
  • 400 g sausainių.

Paruoškite

  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir išmaišykite. Įstatykite indą su mase į vandens vonią. Želatiną ištirpinkite nuolat maišydami 2-3 minutes, tačiau neužvirinkite. Nuimkite masę nuo ugnies.
  2. Maišytuvu suplakite kondensuotą pieną ir grietinę. Sudėkite želatiną, gerai išmaišykite ir įdėkite kremą 20 minučių į šaldiklį. Bananą supjaustykite apskritimais.
  3. Geriausia tokį pyragą surinkti torto formoje. Ant dugno paskleiskite dalį sausainių, aptepkite kremo sluoksniu ir ant viršaus paskleiskite dalį bananų. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Dalį sausainių palikite, sutrupinkite ir apibarstykite paskutinį kremo sluoksnį.

3. Šokoladinis pyragas su virintu kondensuotu pienu, grietinėle ir grietinėle

Sudedamosios dalys

  • 400 g kondensuoto pieno;
  • 3 kiaušiniai;
  • 160 g miltų;
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos miltelių;
  • 1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos;
  • 1 valgomasis šaukštas 9% acto;
  • gabalėlį sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 100 ml vandens;
  • 400 g virinto sutirštinto pieno;
  • 400 g grietinės 20-25 proc. riebumo;
  • graikinių riešutų – pagal skonį.

Paruošimas

  1. Suplakite kondensuotą pieną ir kiaušinius. Įmaišykite miltus ir kakavą iki vientisos masės. Įpilkite sodos su actu ir gerai išmaišykite.
  2. 22 cm skersmens kepimo skardos dugną išklokite pergamentu. Sutepkite popierių ir šonus sviestu ir supilkite į jį tešlą. Kepkite 35-40 minučių 180 °C temperatūroje.
  3. Leiskite pyragui visiškai atvėsti. Jei viduryje jis išsipūtęs, nupjaukite viršų. Jį galėsite naudoti vėliau. Likusią dalį padalykite išilgai į tris lygias dalis.
  4. Supilkite cukrų į keptuvę ir užpilkite vandeniu. Palaikykite ant švelnios ugnies, maišydami, kol smėlis ištirps. Po to sirupą atvėsinkite.
  5. Maišytuvu suplakite sutirštintą sutirštintą pieną ir grietinę. Pirmąjį pyragą lengvai apipilkite sirupu ir ant jo užtepkite dalį kremo. Tą patį padarykite ir su likusiais torto sluoksniais. Kremu aptepkite torto šonus.
  6. Jei liko trupinių, sutrupinkite juos ir pabarstykite pyragą. Taip pat galite naudoti smulkintus riešutus arba riešutų ir trupinių mišinį. Padėkite desertą į šaldytuvą 2-3 valandoms.

4. Blynų tortas su virinto sutirštinto pieno ir grietinės kremu

Sudedamosios dalys

  • 250 ml vandens;
  • 500 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • 320-350 g miltų;
  • 2 šaukštus augalinio aliejaus + riebalais patepti;
  • 500 g grietinės 20-25 proc. riebumo;
  • 350 g virinto sutirštinto pieno;
  • 2 šaukštai brendžio – neprivaloma;
  • uogų arba vaisių – papuošimui.

Paruoškite

  1. Suplakite vandenį, pieną, kiaušinius, cukrų ir druską. Įmaišykite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti vientisa, be gumulėlių. Supilkite aliejų, išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi. Ant dugno užtepkite ploną tešlos sluoksnį ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Panašiai iškepkite likusius blynus. Palikite atvėsti.
  3. Grietinę išplakite mikseriu iki purumo. Plakant grietinėlę palaipsniui supilkite sutirštintą pieną. Jei norite, įpilkite konjako.
  4. Sudėkite tortą, kiekvieną blyną patepkite kremu ir palikite šaldytuve bent 30 minučių. Paruoštą desertą papuoškite uogomis arba vaisių gabalėliais.

5. Dvispalvis pyragas su kondensuotu pienu ir grietine

Sudedamosios dalys

  • 100 g sviesto;
  • 380 g kondensuoto pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 140 g miltų;
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių;
  • 4 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių;
  • 400 g grietinės 20-25 proc. riebumo;
  • 200 g cukraus;
  • Šokoladas – neprivalomas, papuošimui.

Paruoškite

  1. Ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną sumaišykite plaktuvu. Įmaišykite kiaušinius. Suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite sodos su citrinos sultimis ir dar kartą išmaišykite.
  2. Atskirkite trečdalį tešlos. Įmaišykite likusius kakavos miltelius. Kepimo skardą išklokite pergamentu, užpildykite ⅔ vietos šokoladine tešla ir šalia sudėkite likusią. Būkite atsargūs, kad jų nesumaišytumėte.
  3. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą kepimo skardą ir kepkite 10-15 minučių. Tada ištraukite pyragą ir išpjaukite išilgai perėjimo tarp spalvų. Didžiąją šokolado porciją padalykite skersai į du pyragėlius. Pritaikykite mažos baltos dalies dydį. Iš viso padarykite tris sluoksnius. Palikite atvėsti.
  4. Sumaišykite grietinę ir cukrų. Pastarasis turėtų ištirpti. Sudėkite tortą, gausiai aptepdami kiekvieną plutą kremu ir pakaitomis keisdami spalvas. Sutrupinkite supjaustytas pyrago dalis ir pabarstykite trupiniais desertą. Pyragą taip pat galite papuošti tarkuotu šokoladu. Padėkite pyragą į šaldytuvą 1-2 valandoms.

6. Napoleono tortas be kiaušinių su kondensuoto pieno kremu

Sudedamosios dalys

  • 200 g margarino;
  • 600 g miltų + pabarstymams;
  • 100 ml vandens;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos;
  • 380 g kondensuoto pieno;
  • 760 g sutirštinto pieno.

Paruoškite

  1. Susmulkinkite margariną gabalėliais. Apvoliokite jį miltuose ir sutrinkite šakute. Vandenyje ištirpinkite druską ir sodą. Supilkite į sausą mišinį ir išminkykite iki standžios tešlos, kurią galima sulipdyti į gumulą. Jei tešla nelimpa, įpilkite šiek tiek daugiau skysčio.
  2. Padalykite tešlą į 18-20 vienodų rutuliukų. Sudėkite juos vienu sluoksniu į plokščią lėkštę, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 20 minučių. Tuo tarpu sumaišykite dviejų rūšių sutirštintą pieną.
  3. Stalą pabarstykite miltais. Išimkite vieną tešlos rutuliuką, o likusį grąžinkite į šaldiklį. Suplokite jį rankomis ir iškočiokite labai plonu, maždaug 1 mm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite apskritimą naudodami lėkštę arba dangtį. Visą plutos paviršių subadykite šakute.
  4. Kepimo skardą pabarstykite miltais ir sudėkite paruoštą tešlą. Dėkite atraižas vieną šalia kitos – jos pravers dekoruojant. Kepkite pyragą pažodžiui 1 minutę 220 °C temperatūroje. Jis turėtų lengvai paruduoti. Likusią pyrago dalį iškočiokite ir iškepkite taip pat.
  5. Torto indą lengvai patepkite kremu. Iš atvėsusių pyragaičių sukomplektuokite desertą, kiekvieną jų, išskyrus paskutinį, aptepdami kremu. Ant viršaus padėkite lentą ir švelniai prispauskite pyragą. Tada kremu patepkite viršų ir šonus.
  6. Susmulkinkite krapus ir jais apibarstykite pyragą. Uždenkite ir palikite kambario temperatūroje kelias valandas, jei ne per naktį.

7. Glade pyragas su kondensuotu pienu

Sudedamosios dalys

  • 500 g neraugintos sluoksniuotos tešlos;
  • miltų – pabarstymams;
  • 1 arbatinis šaukštelis augalinio aliejaus;
  • 350 g sviesto;
  • 250 g kondensuoto pieno;
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio – neprivaloma;
  • riešutai – neprivalomi, papuošimui.

Paruoškite

  1. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiokite iki maždaug 5 mm storio. Supjaustykite tešlą ilgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis.
  2. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite juosteles šiek tiek viena nuo kitos. Jei visi nesutelpa, kepkite iš kelių partijų. Kelias minutes kepkite tešlą 220 °C temperatūroje. Juostelės turėtų lengvai paruduoti. Leiskite jiems atvėsti.
  3. Suminkštintą sviestą plakite mikseriu, kol taps purus. Supilkite kondensuotą pieną ir, jei reikia, konjaką ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
  4. Dalį kremo dėkite ant didelio maistinės plėvelės gabalo ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite 5-6 tešlos juosteles ir aptepkite kremu. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Palikite kelias juosteles papuošimui.
  5. Suvyniokite pyragą į maistinę plėvelę, kad susidarytų rąstas. Padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Supjaustykite likusias juosteles ir pabarstykite pyragą. Vietoj jų galima naudoti riešutus.

Parašykite komentarą