Šviežia pomidorų sriuba Sudedamosios dalys
- 1 kg pomidorų
- 2 svogūnai
- 3 skiltelės česnako
- Alyvuogių aliejus
- ¾ litro daržovių sultinio
- Druska ir pipirai, balti
- Žolelių druska
- Čiobreliai, džiovinti
- 3 šaukšteliai pomidorų pastos
- Petražolės
Paruošimas
Darbo laikas apie 20 minučių
Poilsio laikas apie 10 minučių
Kepimo ir (arba) kepimo laikas apie 30 minučių
Bendras laikas apie 1 val.
Pomidorus iš apačios skersai įpjaukite ir sudėkite į didelį dubenį. Užpilkite juos verdančiu arba karštu vandeniu. Po 10 minučių atsargiai nuimkite pomidorų odelę ir žaliąjį gumbą viršuje, o nuluptus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Dabar susmulkinkite svogūnus ir išspauskite česnakus. Alyvuogių aliejuje apkepkite abi daržoves ir maždaug po 3 minučių sudėkite pomidorų gabalėlius. Po kelių minučių supilkite daržovių sultinį ir prieskonius (be petražolių) ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Įmaišykite pomidorų pastą ir smulkiai sutrinkite sriubą rankiniu maišytuvu. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir patiekite su trupučiu šviežių petražolių.