Ingredientai:
- 1 kg mažų agurkų
- 1,5 litro mineralinio vandens
- 100 g druskos (geriausia jūros druskos)
- 3-4 skiltelės česnako
- 1 šaukštas juodųjų pipirų (maltų arba visų grūdų)
- 1-2 lauro lapai
- 1 šaukštas cukraus
- Šviežių krapų, mėtų ar petražolių (pagal skonį)
Paruošimas:
- Agurkų paruošimas: Visų pirma, pasirinkite šviežius, mažus agurkus. Geriausia juos naudoti tą pačią dieną, kai jie nuskinti, kad būtų traškūs ir skanūs. Prieš pradėdami sūdyti, agurkus kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu. 🌿
- Druskos tirpalo paruošimas: Į puodą supilkite mineralinį vandenį ir įdėkite druską, cukrų, juoduosius pipirus bei lauro lapus. Užvirinkite šį mišinį, nuolat maišydami, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Po to leiskite tirpalui atvėsti iki kambario temperatūros. 💧
- Česnako paruošimas: Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis arba sugrūskite, kad išgautumėte daugiau skonio. 🌱
- Agurkų sudėjimas: Didesnėje stiklinėje arba plastikinėje talpoje dėkite sluoksniais agurkus, česnaką ir šviežius žalumynus. Kiekviename sluoksnyje galite įdėti šiek tiek juodųjų pipirų ir lauro lapų. Stenkitės agurkus sudėti kuo kompaktiškiau, kad jie būtų visiškai panardinti į sūrymo mišinį. 🥒
- Marinavimas: Supilkite atvėsintą druskos tirpalą ant agurkų, kad jie būtų visiškai panardinti. Uždenkite indą su dangčiu ar plastiku, kad sūrymas netektų kvapo ir neištiktų bakterijų. Palikite agurkus kambario temperatūroje maždaug 2-3 dienoms, kad jie gerai išsūrtų. 🌞
- Laikymas: Po 2-3 dienų, kai agurkai sūrus, juos galite perkelti į šaldytuvą. Ten jie bus puikios kokybės iki 2-3 savaičių. Reguliariai tikrinkite, ar agurkai neišdžiūvo; jei norite, galite prisipilti daugiau mineralinio vandens, kad jie būtų panardinti. ❄️
Patiekimas:
Sūrūs agurkai puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie mėsos patiekalų. Jie ypač skanūs, jei patiekiami su šaukšteliu grietinės arba jogurto padažu. Būtinai mėgaukitės šiais agurkais kartu su mineraliniu vandeniu – tai suteiks gaivumo ir puikiai atgaivins skonį! 🥗
Patarimas: Jei norite, galite eksperimentuoti su papildomais prieskoniais, tokiais kaip raudonieji pipirai ar netgi šiek tiek citrinos sulčių, kad suteiktumėte dar daugiau skonio savo agurkams. 🍋
Mėgaukitės savo namų sūriais agurkais! 🌟