Mėgstamuose receptuose visada galima rasti ką nors naujo. Švelnūs varškės sūreliai tampa dar skanesni ir įdomesni, jei į juos paprasčiausiai įmaišoma linų sėmenų. Tikrai geri pusryčiai!
Ingredientai Sūrio pyragaičiai su linų sėklomis (4 porcijoms)
Sūrio varškė – 450 g
Kvietiniai miltai – 90 g
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Cukrus – 50 gr
Vanilinas – žiupsnelis
Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio.
Linų sėklos – 1 šaukštelis.
Augalinis aliejus (kepimui) – 2 šaukštai
Linų sėmenys priklauso vadinamiesiems supermaistui – natūraliems produktams, kurie mūsų organizmui suteikia daug maistinių medžiagų (vitaminų, omega-3, aminorūgščių), o jų apdorojimas yra minimalus. Pridėjus linų sėmenų, ir taip skanus ir sveikas sūrio pyragas tampa dar vertingesnis sveikiems pusryčiams!
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Sūrio pyragaičiai su linų sėklomis
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su linų sėmenimis – 1 žingsnis
Paruoškite visus sūrio pyragams skirtus ingredientus.
Šiam patiekalui geriau naudoti riebią naminę varškę.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su linų sėklomis – 2 žingsnis.
Dubenyje įmuškite vištos kiaušinį. Suberkite cukrų ir vanilę.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su linų sėmenimis – 3 žingsnis.
Kiaušinius ir cukrų plaktuvu arba mikseriu išplakite iki sodrių putų. Tai užtrunka apie 3-4 minutes.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su linų sėmenimis – žingsnis Nr. 4
Sudėkite varškę, atsargiai išmaišykite šaukštu (arba mikseriu, bet nedideliu greičiu).
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su linų sėmenimis – 5 žingsnis
Į dubenį persijokite kvietinius miltus ir kepimo miltelius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su linų sėmenimis – žingsnis Nr. 6.
Sudėkite linų sėmenis. Jei norite, sėklų kiekį galite padidinti.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su linų sėmenimis – žingsnis Nr. 7
Visus ingredientus sumaišykite mentele.
Sūrio pyrago tešla yra gana tiršta ir išlaiko formą.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su linų sėmenimis – 8 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Šlapiomis rankomis iškočiokite tešlą į „tešlos kamuoliuką” ir išlyginkite jį iki 1-2 cm storio. Kitus sūrio pyragus formuokite taip pat.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su linų sėmenimis – 9 žingsnis.
Kepkite sūrio pyragėlius ant vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su linų sėklomis – 10 žingsnis
Sūrio pyragėlius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su linų sėmenimis – 11 žingsnis.
Aš gavau 15, kurių užtenka dideliems pusryčiams 4 žmonėms.
Recepto nuotrauka: Kreminiai pyragėliai su linų sėklomis – žingsnis Nr. 12
Prie tokių skanių ir sveikų pusryčių puikiai tinka puodelis kvapnios arbatos.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su linų sėklomis – žingsnis Nr. 13
Sūrio pyragus galima patiekti su bet kokia vaisių ar uogų uogiene, medumi ar grietine, tačiau jie labai skanūs ir be jokių priedų.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su linų sėmenimis – žingsnis Nr. 14
Gero apetito!