Suluguni lavaše ant žarijų Receptas


Suluguni lavaše ant žarijų

Ingredientai:

  • 1 didelis lavašo lakštas
  • 200 g suluguni sūrio
  • 100 g pomidorų
  • ½ raudonojo svogūno
  • Šviežių petražolių ar koriandro (pagal skonį)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimo etapas:

1. Sūrio paruošimas

Visų pirma, supjaustykite suluguni sūrį į plonas juosteles. Geriausiai, jei norite, kad sūris būtų lengvai tirpstantis ir gautumėte puikų skonį. 🧀

2. Daržovių paruošimas

Pjaustykite pomidorus į mažus kubelius, o raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Procedūra gali užtrukti kelias minučių, tačiau šios daržovės suteiks patiekalui šviežumo ir skonio. 🍅🧅

3. Lavašo ruošimas

Ant lavašo lakšto išdėliokite suluguni sūrio juosteles, pomidorų gabalėlius ir svogūnus. Nepamirškite pabarstyti druskos ir pipirų pagal skonį. 🤤

4. Vyniojimas

Pradėkite vynioti lavašą nuo vienos pusės, kad gaustumėte tvirtą ritinį. Patikrinkite, ar niekas neiškrenta, o jei reikia, galite naudoti šiek tiek daugiau alyvuogių aliejaus ant kraštų, kad geriau suliptų. 🌯

5. Grilinimas

Įkaitinkite griliaus groteles ant vidutinės ugnies. Kol jos kaitinasi, pasiruoškite groteles ištepdami jų paviršių šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad lavašas nepriliptų. 🍽️

6. Lavašo kepimas

Įdėkite lavašo ritinį ant grotelių ir kepkite apie 5-7 minutes kiekvieną pusę, kol lavašas taps auksinės spalvos, o sūris viduje pradės tirpti. 🤩

7. Patiekimas

Kai lavašas paruoštas, išimkite iš grotelių ir leiskite kelias minutes atvėsti. Po to supjaustykite jį į gabaliukus ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis ar koriandru. Patiekite šiltą ir mėgaukitės! 🌿

Skonio derinimas:

Šį patiekalą galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, jogurto padažu ar salsa tipo padažu, kad dar labiau pagerintumėte skonį. 🍽️🌶️

Bon appétit! 🍽️

Parašykite komentarą