Spagečiai su mėsos kukuliais pomidorų padaže
Ingredientai:
- 200 g spagečių
- 300 g malto jautienos
- 1 mažas svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 kiaušinis
- 1/2 puodelio džiūvėsėlių
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų
- 400 g pomidorų tyrės (konservuotų arba šviežių)
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Šviežių petražolių (patiekimui)
- Pabarstymui: tarkuotas parmezanas (neprivaloma)
Gaminimo eiga:
1. Mėsos kukuliai
Visų pirma, paruoškite mėsos kukulius. Suplakite maltą jautieną, kiaušinį, smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką, džiūvėsėlius, druską, pipirus ir džiovintus bazilikus. 🤤
Viską gerai išminkykite rankomis, kol masė taps vientisa. Formuokite mažus kukulius, apie 2-3 cm skersmens.
2. Kukulių kepimas
Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite mėsos kukulius į keptuvę ir kepkite, kol jie gražiai apskrus, apie 5-7 minutes, kol bus auksinės spalvos. 🥩
Po to, kai kukuliai iškepė, juos išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
3. Pomidorų padažo ruošimas
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė kukuliai, supilkite pomidorų tyrę ir pridėkite šiek tiek cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą. 👩🍳
Virti ant mažos ugnies apie 10 minučių, reguliariai maišydami. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Galiausiai, įmaišykite mėsos kukulius į padažą ir leiskite jiems troškintis dar 5 minutes.
4. Spagečių virimas
Paruoškite spagečius pagal pakuotės instrukcijas. Paprastai tai užtrunka apie 8-10 minučių. Kai spagečiai išverda, nusausinkite juos, bet palikite šiek tiek vandens, jei reikia atskiesti padažą.
5. Patiekimas
Ant lėkštės dėkite spagečius, virš jų užpilkite mėsos kukulių su pomidorų padažu. Pabarstykite tarkuotu parmezanu ir šviežiomis petražolėmis. 🌿
Skanaus! 🍝