Dorada su bulvių garnyru ir grietininių garstyčių padažu Receptas

Dorada su bulvių garnyru ir grietininių garstyčių padažu

 

Šis receptas yra puiki idėja skaniai vakarienei! Dorada yra skanus jūros produktas, o kartu su bulvėmis ir grietininių garstyčių padažu gausite nuostabų derinį, kuris tikrai nustebins visus. 🍽️✨

 

Ingredientai:

 

  • 1 dorada (apie 800 g)
  • 4 vidutinio dydžio bulvės 🥔
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina 🍋
  • 1 šakelė šviežio rozmarino
  • Druska pagal skonį
  • Pipirai pagal skonį

 

Grietininių garstyčių padažui:

 

  • 200 ml grietinėlės 🥛
  • 2 šaukštai garstyčių
  • 1 šaukštas medaus 🍯
  • Druska ir pipirai pagal skonį

 

Gaminimo eiga:

 

1. Dorados paruošimas:

Pirmiausia, išvalykite doradą. Jei ją jau turite paruoštą, praleiskite šį žingsnį. Po to, kruopščiai nuplaukite žuvį po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Ant žuvies padarykite keletą įpjovimų, kad ji geriau iškeptų ir įgautų daugiau skonio. 😊

2. Marinavimas:

Pasiruoškite marinadą: sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir citrinos sultis. Įpjovimus ant žuvies užtepkite marinadu ir įdėkite šviežio rozmarino šakelę į žuvies vidų. Palikite marinuotis apie 30 minučių.

3. Bulvių ruošimas:

Bulves nuskuskite ir supjaustykite į vienodo dydžio kubelius. Juos reikia virti pasūdytame vandenyje apie 15-20 minučių, kol bulvės suminkštės, bet nedabai išvirs. Po to, nusunktas bulves galite lengvai apkepinti keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad gautųsi traškus paviršius. 🌟

4. Dorados kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Doradą įdėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20-25 minutes, priklausomai nuo žuvies storio. Įsidėmėkite, kad žuvis turėtų būti lengvai išpjaunama su šakute.

5. Padažo ruošimas:

Kol žuvis ir bulvės kepa, pasiruoškite grietininių garstyčių padažą. Puode sumaišykite grietinėlę, garstyčias ir medų. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas taps švelnus ir vienalytis. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. 🍽️

 

Patiekimas:

 

Paserviruokite doradą su bulvių garnyru ir gausiai užpilkite grietininių garstyčių padažu. Papuoškite šviežiais citrinos griežinėliais ir rozmarino šakelėmis. Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą