Šokoladinis serbentų pyragas Receptas


Šokoladinis serbentų pyragas

Šis šokoladinis serbentų pyragas yra puikus pasirinkimas saldumynų mylėtojams, kurie nori išbandyti kažką naujo ir nepaprasto. 🍫🍇 Serbentai suteikia pyragui gaivumo, o šokoladas švelniai jį saldina, tad rezultatas išties nuostabus!

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • 200 g smulkintų sausainių (pvz., „Digestive“)
  • 100 g ištirpusio sviesto

Šokoladiniam sluoksniui:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 150 g grietinėlės
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto

Serbentų sluoksniui:

  • 300 g šviežių serbentų (raudonųjų arba juodųjų)
  • 50 g cukraus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Pasiruošimas

1. Pyrago pagrindo paruošimas

  1. Smulkintus sausainius suberkite į dubenį.
  2. Įpilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. 🥄
  3. Gautą masę sutrinkite ant pyrago formas dugno, kad susidarytų vientisas pagrindas.
  4. Įdėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad sustingtų.

2. Šokoladinio sluoksnio paruošimas

  1. Juodąjį šokoladą ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. 🥣
  2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės.
  3. Įmaišykite šokoladą, vanilės ekstraktą, ir grietinėlę. Gerai išmaišykite.
  4. Supilkite šią masę ant pyrago pagrindo ir tolygiai paskirstykite.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite 25-30 minučių. Pyragas turi būti tvirtas kraštuose, o viduryje – šiek tiek minkštas.

3. Serbentų sluoksnio paruošimas

  1. Serbentus nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudojate didelius serbentus, juos perpjaukite per pusę.
  2. Serbentus sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Leiskite pailsėti 10 minučių.
  3. Išėmus pyragą iš orkaitės, viršuje tolygiai paskirstykite serbentus.
  4. Pyragą vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių.

4. Patiekimas

Leiskite pyragui atvėsti kambario temperatūroje, o po to padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. 🧊

Pieš patiekiant, galima apibarstyti cukraus pudra ir dekoruoti šviežiais serbentais. Skanaus! 😋

Patarimai

  • Galite naudoti ir šaldytus serbentus, tačiau juos būtina ištirpinti ir gerai nuspausti, kad nebūtų vandens perteklius.
  • Jei norite, pyragą galite papuošti plaktos grietinėlės šaukšteliu arba šokolado drožlėmis.

Parašykite komentarą