
Silkės užkandis – tai estų patiekalas „terendis” arba „tarretis”, lengvas grietinės įdaras su sūdyta silke, svogūnais ir šviežiais agurkais.
Produktai Silkės užkandis
Ingredientai (2 porcijoms)
Sūdytos silkės filė – 1 vnt.
Žalieji svogūnai – 2-3 vnt.
Švieži agurkai – 2 vnt.
Grietinė – 250 g
Vanduo – 100 ml
Greitai paruošiama želatina – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSlyvų užkandis
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 1 žingsnis
Silkės užkandžio ingredientai.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 2 žingsnis
Želatiną praskieskite vandeniu ir palikite 15 minučių, kad pakiltų. Tada įdėkite jį į vandens vonią, maišykite ir ištirpinkite iki visiško ištirpimo taško.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 3 žingsnis
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 4 žingsnis
Agurkus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 5 žingsnis.
Supjaustykite silkės filė, išvalytą nuo odos ir kaulų, kubeliais.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 6 etapas.
Viską sumaišykite.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 7 veiksmas
Sumaišykite grietinę su ištirpinta želatina, kad gautųsi vientisa masė be gumuliukų.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 8 veiksmas
Supilkite grietinę į dubenį su silke ir agurkais.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 9 veiksmas
Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 10 žingsnis
Silkės užkandį išdalykite į stiklines ir palikite šaldytuve, kol kreminė želė sustings.
Recepto nuotrauka: Silkės užkandis – 11 veiksmas
Paruoštas skanus silkės užkandis.
Gero apetito!