Sausainiai su graikiniais riešutais ir šokoladu


Sausainiai su graikiniais riešutais ir šokoladu

Šie skanūs sausainiai su graikiniais riešutais ir šokoladu yra puikus pasirinkimas prie kavos ar arbatos. Jie ypač tinka šventiniam stalui arba tiesiog norint pasimėgauti saldžiu užkandžiu. 🌰🍪

Reikalingos sudedamosios dalys:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 250 g kvietinių miltų
  • 50 g kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 g graikinių riešutų, smulkintų
  • 100 g juodojo šokolado, smulkinto

Paruošimo etapas:

  1. Sviesto ir cukraus paruošimas: Pirmiausia, keliose didelėse dubenėlyje, sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi. Naudokite mikserį, kad gautumėte kuo purenesnę masę. Tai gali užtrukti apie 3-5 minutes. 🥄
  2. Kiaušinio ir vanilės pridėjimas: Į mišinį įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstraktą. Vėl gerai išplakite, kol mišinys taps vientisas.
  3. Saudamosios dalies paruošimas: Kitoje talpoje sumaišykite kvietinius miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Šį mišinį palaipsniui supilkite į sviesto ir cukraus masę, gerai išmaišydami. ❗
  4. Riešutų ir šokolado pridėjimas: Į tešlą įmaišykite smulkintus graikinius riešutus ir juodąjį šokoladą. Maišykite, kol visi ingredientai gerai susijungs ir pasiskirstys tolygiai.
  5. Sausainių formavimas: Pasinaudodami šaukštu, suformuokite nedidelius kamuoliukus ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami pakankamai tarpo tarp sausainių, kad jie galėtų išsiplėsti kepant.
  6. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F) ir kepkite sausainius apie 10-12 minučių. Jie turėtų būti auksinės spalvos ir šiek tiek traškūs kraštuose, o vidus turėtų likti minkštas. 🍫
  7. Aušinimas: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti ant kepimo skardos, prieš perkelkite juos ant aušinimo grotelių. ☁️

Patiekimas:

Kai sausainiai visiškai atvės, jie yra pasiruošę patiekti! Galite juos laikyti sandariame inde iki savaitės, jei sugebėsite tiek ilgai jie nenukeliaus. Mėgaukitės savo skanėstu ir dalinkitės juo su draugais bei šeima! 🥳

Bendri patarimai:

  • Galite naudoti ir kitus riešutus, pavyzdžiui, migdolus ar pekano riešutus, jei norite eksperimentuoti su skoniu.
  • Šokoladą galite pasirinkti pagal savo skonį, pavyzdžiui, pieninį arba baltąjį šokoladą.

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą