Maki suši


Ingredientai:

  • 2 puodeliai ryžių (suši ryžiai)
  • 2,5 puodeliai vandens
  • 1/4 puodelio ryžių acto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • nori lapai (jūros dumblių lapai)
  • įdaras pagal pasirinkimą:
    • švieži agurkai 🥒
    • avokadai 🥑
    • krabai 🍤
    • lašiša 🍣
    • salotos

Įranga:

  • ryžių viryklė
  • suši mat
  • peilis
  • plokščias dubuo
  • drėgnas rankšluostis

Pasiruošimas:

1. Ryžių paruošimas

  1. Pirmiausia, kruopščiai nuplaukite suši ryžius po šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tai padės pašalinti krakmolą ir užtikrinti, kad ryžiai būtų purūs.
  2. Įdėkite nuplautus ryžius į ryžių viryklę ir supilkite 2,5 puodelio vandens. Pasirinkite ryžių virimo programą ir virkite, kol jie bus visiškai išvirti.

2. Ryžių užpildymas

  1. Kol ryžiai virti, paruoškite užpilą. Mažame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską. Šildykite ant mažos ugnies, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
  2. Baigus virti, perkelkite ryžius į plokščią dubenį ir švelniai supilkite paruoštą užpilą ant ryžių. Atsargiai maišykite medine mentele, kad nesugadintumėte ryžių struktūros. Leiskite ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Suši su gaminimas

  1. Pasiruoškite darbo vietą. Ant stalo išklokite suši matą.
  2. Ant suši mato padėkite nori lapą. Atsargiai uždėkite ant nori lapo apie 1 puodelį ryžių, palikdami 3-4 cm laisvos vietos viršuje.
  3. Ant ryžių vidurio išdėliokite pasirinktus įdarus (agurkai, avokadai, krabai ir kt.), palikdami vietą kraštuose, kad lengviau suvynioti.
  4. Pradėkite vynioti suši: pakelkite suši matą ir atsargiai apvyniokite ryžius aplink įdarą, ko tu juos įtemptum į ritinį.
  5. Paspauskite gerai, kad ritinys būtų tvirtas, bet ne per daug, kad nesugadintumėte įdaro. Kitoje ritulio pusėje, kur nėra ryžių, šiek tiek sudrėkinkite nori lapą vandeniu, kad jis geriau priliptų.

4. Pjaustymas

  1. Naudokite šaltą, drėgną peilį, kad supjaustytumėte suši ritinėlį į 6-8 lygius gabaliukus. Kiekvieną kartą prieš pjaustydami nuvalykite peilį, kad jis būtų švarus.
  2. Gautus suši gabaliukus padėkite ant lėkštės ir papuoškite, jei norite, su wasabi, sojos padažu ir marinuotais imbierais 🌸.

Patarimai:

  • Eksperimentuokite su įdarais, kad rastumėte savo mėgstamus skonius!
  • Jei nesate gerai įvaldę suši vyniojimo, galite naudoti pipirų lapus arba paprastą plėvelę, kad padėtumėte.

Skanaus! 🍣😊

Parašykite komentarą