Mėsainis su klasikininiu jautienos paplotėliu
Ingredientai:
- 500 g malto jautienos
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių (neprivaloma)
- 1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių (neprivaloma)
- 4 burgerių bandelės 🥯
- 4 riekelės sūrio (cheddaro ar kito pagal skonį) 🧀
- Salotų lapų, pomidorų, agurkų, svogūnų šiaudelių (pagal skonį) 🍅🥬🥒
- Majonezo, kečupo, garstyčių (pagal skonį) 🍔
Paruošimas:
1. Paplotėlio paruošimas
Pirmiausia, paruoškite mėsainio paplotėlius. Į didelį dubenį sudėkite maltą jautieną. Pridėkite druską, pipirus, česnako ir svogūnų miltelius, jei juos naudojate. Gerai išminkykite mėsą rankomis, kol visi prieskoniai tolygiai pasiskirstys. 👐
Iš mėsos masės suformuokite 4 lygius paplotėlius (apie 1,5 cm storio). Būkite atsargūs, kad jie nebūtų per ploni, nes kepimo metu gali susitraukti. 🏋️♂️
2. Kepti paplotėlius
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Jei pageidaujate, galite naudoti šiek tiek aliejaus, tačiau maltos jautienos riebalų pakanka, kad paplotėliai nesuliptų. Kai keptuvė gerai įkaitusi, dėkite paplotėlius. Kepkite po 4–5 minutes, kol forma susidarys auksinė pluta.
Po 4-5 minučių apverskite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite po sūrio riekelę. Kepkite dar 3-4 minutes, kol sūris ištirps ir paplotėliai visiškai iškeps. 🍳
3. Bandelių paruošimas
Kol kepa paplotėliai, galite paruošti bandeles. Juos galite apkepti keptuvėje, ant grilio arba šiek tiek pašildyti orkaitėje. Šiek tiek skrudintas paviršius suteiks joms papildomo skonio. 🥖
4. Mėsainio surinkimas
Pradėkite sudėlioti savo mėsainį! Pirmiausia, ant apatinės bandelės dedame salotų lapą, tada dedame karštą jautienos paplotėlį su ištirpintuoju sūriu. Ant viršaus sudėkite riekeles pomidorų, agurkų ir svogūnų. Galiausiai, pagal skonį užpilkite majonezo, kečupo ar garstyčių. 🍔
Uždėkite viršutinę bandelę ir štai, jūsų mėsainis paruoštas! Patiekite su bulvytėmis ar jūsų mėgstamais garnyrais. Skanaus! 😋