Rudeninis moliūgų pyragas su kremu


Rudeninis moliūgų pyragas su kremu 🎃

Ingredientai:

  • Kalėdinis moliūgas: 500 g (šviežias arba konservuotas)
  • Cukrus: 200 g
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Pienas: 200 ml
  • Cinamonas: 1 arb. šaukštas
  • Ginger: 1/2 arb. šaukštelio (nebūtina)
  • Vanilė: 1 arb. šaukštelis (arba vanilinis cukrus)
  • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštas
  • Pudra: 100 g kremui
  • Grietinėlė: 250 ml (plakti)
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimo etapas:

1. Moliūgo paruošimas 🍂

Jei naudojate šviežią moliūgą, pirmiausia jį reikia nuplauti, nulupus, išimti sėklas ir supjaustyti mažais gabalėliais. Tada moliūgo gabaliukus virkite arba kepkite, kol jie suminkštės (apie 15-20 minučių). Kai moliūgas atvės, jį sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dėkite ingredientus į dubenį 🍰

Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, cukrų, kiaušinius, pieną, cinamoną, ginger, vanilę ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Kepimo procesas 🔥

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180°C. Rekomenduojama šiek tiek ištepti kepimo formą (24-26 cm skersmens) aliejumi arba sviestu. Įpilkite paruoštą moliūgo masę į kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 45-50 minučių, arba kol pyragas bus tvirtas ir viduryje nebeliks skystos masės. Išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui atvėsti.

4. Paruoškite kremą 🍦

Kol pyragas vėsta, paruoškite grietinėlės kremą. Grietinėlę plakite iki standžių pikų, o tada įmaišykite cukraus pudrą. Gali būti pridėta šiek tiek vanilės ekstrakto, kad kremas būtų kvapnus.

5. Pyrago surinkimas 🎂

Atvėsus pyragui, galite ant jo uždėti grietinėlės kremą, padengiant visą pyrago paviršių. Galite papuošti pyragą cinamonu ar mėgstamais riešutais. Taip pat puikiai tinka rudens vaisiai ar uogos, kad sukurtumėte dar daugiau skonio ir spalvų.

6. Patiekite ir mėgaukitės! 😋

Gabaliukus supjaustykite ir patiekite su kava ar arbata. Rudeninis moliūgų pyragas su kremu bus malonus užkandis bet kuriuo metų laiku, ypač lapkričio mėnesio vakarus, kai norisi šilumos ir jaukumo!

Skanaus! 🥧

Parašykite komentarą