Prancūziški blyneliai su obuolių įdaru


Prancūziški blyneliai su obuolių įdaru

Šie prancūziški blyneliai su obuolių įdaru yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Jie yra kvapnūs, skanūs ir nepaprastai malonūs burnoje. Apsvarstykite galimybę paruošti juos šeimai ar draugams, ir visi liks sužavėti šiuo skaniu skanėstu! 🍏🥞

Ingredientai:

  • Blyneliams:
    • 1 puodelis miltų
    • 2 šaukštai cukraus
    • 1/2 šaukštelio druskos
    • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
    • 1 puodelis pieno
    • 2 dideli kiaušiniai
    • 2 šaukštai lydyto sviesto
  • Obuolių įdarui:
    • 3 vidutiniai obuoliai (pvz., ‘Granny Smith’ arba ‘Golden Delicious’)
    • 3 šaukštai cukraus
    • 1 šaukštas citrinos sulčių
    • 1 šaukštelis cinamono
    • 1 šaukštas sviesto

Gaminimo eiga:

1. Obuolių įdaro paruošimas

Pirmiausia pasiruoškite obuolių įdarą. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos plonomis juostelėmis. 🍏

Į vidutinio dydžio keptuvę įdėkite sviestą ir kaitinkite jį ant vidutinės ugnies. Kai sviestas ištirps, pridėkite supjaustytus obuolius, cukrų, citrinos sultis ir cinamoną. Gerai išmaišykite, kad obuoliai būtų tolygiai padengti prieskoniais.

Kepkite obuolius maždaug 5-7 minutes, kol jie suminkštės ir pradės išskirti sultis. Jūs turite gauti sodrų, karamelinį obuolių įdarą. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.

2. Blynelių paruošimas

Dabar pereikite prie blynelių. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje suplakite pieną, kiaušinius ir lydytą sviestą.

Sumaišykite šiuos du mišinys, maišydami, kol gausite tolygų tešlą. Jeigu tešla yra per daug tiršta, galite pridėti šiek tiek daugiau pieno.

3. Blynelių kepimas

Jūsų blynelių tešla yra paruošta! Kaip tik kepant blynelius, įkaitinkite nelipnią keptuvę ant vidutinės ugnies ir šiek tiek ją patepkite aliejumi arba sviestu.

Supilkite maždaug pusę puodelio tešlos į keptuvę ir kepkite, kol paviršius pradės burbuliuoti, apie 2-3 minutes. Tada atsargiai apverskite blynelį ir kepkite dar 1-2 minutes, kol jis tapo auksiniu. 🍽️

Pakartokite šį procesą su likusia tešla, kol visi blyneliai bus iškepę. Galite laikyti paruoštus blynelis šiltai, kol visi bus pasiruošę.

4. Blyneliai su obuolių įdaru

Kai visi blyneliai yra paruošti, paimkite vieną blynelį, įdėkite šaukštą obuolių įdaro į jo vidurį, tada sulenkite blynelį per pusę arba suformuokite ritinį. Dėl patogumo galite padėti blynelį ant lėkštės ir pridėti dar šiek tiek obuolių įdaro viršuje. 🌟

5. Patiekimas

Patiekite prancūziškus blynelis šiltus, pabarstykite cukraus pudra, jei norite, ir akompanuokite su mėgstamu gėrimu, pvz., arbata ar kava. Skanaus! ☕❤️

Šis receptas tikrai patiks visiems, kas mėgsta saldumynus, ir tikrai taps mėgstamu patiekalu jūsų namuose!

Parašykite komentarą