„Ribeye kepsniai

Taip suomiai ruošia silkes. Silkių neturime, bet mano žvejai mane nudžiugino karšių gausa. Nusprendžiau išbandyti šį suomišką receptą su tarakonais ir jis pasirodė gana skanus.

Produktai „Ribeye kepsniai

Tarakonai – 10-12 vienetų.
Žalieji svogūnai – 4-5 vnt.
Švieži krapai – 1 ryšulėlis
Svogūnas – 1 šaukštas.
Miltai – 2 valgomieji šaukštai
Miltai – 2 valgomieji šaukštai
Druska
Malti juodieji pipirai
Malti baltieji pipirai
Augalinis aliejus kepimui
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas „Beefsteaks” iš tarakono
Recepto nuotrauka: „Beefsteaks” iš tarakono – 1 žingsnis
Kaip paruošti keptą kepsnį su žalumynais:

Išvalykite žuvį, išmeskite jos vidurius. Šiam receptui žuvį geriau pjaustyti išilgai nugaros, kad pilvas liktų nepažeistas. Tačiau pirmiausia išvaliau žuvį, o tada galvojau, ką su ja daryti toliau.

Recepto nuotrauka: tarakonų kepsniai – 2 žingsnis
Iš žuvies nugaroje esančio pjūvio pašalinkite nugarkaulį ir šonkaulius.

Recepto nuotrauka: „Beefsteaks” iš tarakono – 3 žingsnis
Paruoškite įdarą iš ryšulėlio žaliųjų svogūnų, ryšulėlio šviežių krapų, 1 svogūno. Viską smulkiai supjaustykite ir sumaišykite.
Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus miltų, 2 valgomuosius šaukštus manų kruopų, druskos, juodųjų ir baltųjų pipirų.

Recepto nuotrauka: „Beefsteaks” iš tarakono – žingsnis Nr. 4.
Per vidurį žuvies pabarstykite miltų mišiniu ir ant vienos pusės žuvies uždėkite svogūnų įdarą. Uždenkite kita puse. Nereikia suspausti, žuvis gerai laikosi. Žuvį apvoliokite miltų mišinyje ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Kepkite ant vidutinės ugnies.
Jei žuvis perpjauta tik nugarinėje dalyje, įdarą galite dėti ant visos žuvies (oda žemyn) ir uždengti antrąja žuvimi (oda į viršų). Tada apvoliokite šį didelį kepsnį miltuose ir prieskoniuose ir taip pat apkepkite.

Recepto nuotrauka: kepti tarakonų kepsniai – 5 etapas
Keptas šernienos kepsnys su žalumynais skanus ir šiltas, ir šaltas kaip užkandis.
Gero apetito!

Parašykite komentarą