1 skardinė virinto sutirštinto pieno (apytiksliai 400 g) 🥛
200 g grietinėlės sūrio (rūgštaus) 🧀
100 g cukraus 🍚
2 dideli kiaušiniai 🥚
1 šaukštelis vanilės ekstrakto 🍦
Žiupsnelis druskos 🧂
Šviežių uogų (pavyzdžiui, braškių ar mėlynių) pagardinti 🍓🫐
Paruošimo būdas:
Sausainių pagrindas: Sutrynus sausainius smulkiais trupiniais, juos suberkite į dubenį. Įpilkite minkšto sviesto ir gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. 🥣
Bazė: Paruoštą sausainių masę dėkite į kepimo formą (20 cm skersmens) ir gerai paspauskite, kad gautumėte lygų pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad sustingtų. ❄️
Įdaras: Dideliame dubenyje sumaišykite virintą sutirštintą pieną, grietinėlės sūrį, cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir kreminė. 🥄
Pildymas: Išimkite sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo užpilkite paruoštą įdarą. Gerai išlyginkite, kad būtų lygus paviršius. 🍰
Keptuvėje: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pyragą kepkite apie 30-35 minutes, kol įdaras sustings ir šiek tiek pakils. Viktorija gali truputį puikuotis, bet nepanikuokite – vėliau jis nusileis. 🔥
Atvėsinimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2 valandas, kad sustingtų. 🕒
Dekoravimas: Prieš patiekiant, papuoškite pyragą šviežiomis uogomis. Galite taip pat palaistyti šiek tiek papildomo tiršto pieno ant viršaus. 🍇
Patiekimas: Supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės gardžiu pyragu su familia ir draugais! 🎉
Patarimai:
Jei norite, galite į įdarą pridėti smulkintų riešutų, kad suteiktumėte traškumo. 🌰
Pyragas puikiai tinka su šviežia kava arba arbata! ☕