Pomidorų salotos su šparaginėmis pupelėmis ir pestu Receptas


Pomidorų salotos su šparaginėmis pupelėmis ir pestu

Šios skanios ir gaivios pomidorų salotos su šparaginėmis pupelėmis ir pestu yra puikus pasirinkimas karštą dieną arba kaip lengvas užkandis. 🍅🥗

Ingredientai:

  • 500 g šviežių pomidorų 🍅
  • 200 g šparaginių pupelių 🌱
  • 100 g pesto padažo (galite naudoti tiek namų gamybos, tiek pirktinį) 🥫
  • 1 šaukštas oliyvuogių aliejaus 🫒
  • Druska ir pipirai pagal skonį 🧂
  • Šviežios bazilikos lapeliai dekoravimui 🌿

Pasiruošimas:

  1. Paruošti šparagus: Pirmiausia nuplaukite šparagines pupeles po tekančiu vandeniu. Nupjaukite jų galus, kad pašalintumėte sunkiai suvirškinamas dalis. 🥦
  2. Virti šparagus: Užvirinkite didelį puodą su pasūdyto vandens. Įdėkite šparagines pupeles ir virkite apie 3-4 minutes, kol jos taps traškios. Po to nedelsiant perkelskite jas į dubenį su lediniu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. ❄️
  3. Paruošti pomidorus: Kol šparaginės pupelės vėsta, nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos puselėmis arba ketvirčiais, priklausomai nuo jūsų pasirinkimo. 🍅
  4. Sumaišyti ingredientus: Dideliame dubenyje sujunkite paruoštas pomidorų dalis su šparaginėmis pupelėmis. 🥗
  5. Pridėti pestą: Įpilkite pesto padažo ir oliyvuogių aliejaus, gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasidengtų. 🥫
  6. Pagardinti: Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Jei pageidaujate, galite pridėti dar šiek tiek pesto arba alyvuogių aliejaus. 🌿
  7. Dekoruoti: Pabaigoje papuoškite salotas šviežių bazilikos lapeliais, kad patiekalas atrodytų dar skaniau. 🌱

Patiekimo pasiūlymas:

Salotas galite patiekti kaip lengvą užkandį arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Jos puikiai derės prie keptos žuvies ar vištienos. Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą