Orkaitėje kepti žuvies kotletai

Pateikiame gardžių žuvies kotletų iš poutassou receptą. Iš šios nebrangios žuvies galima pagaminti stebėtinai skanų kotletą. Švelnūs žuvies kotletai „Poutassou” patiks lengvo ir sveiko maisto mėgėjams. Į maltą žuvį pridėję daržovių, padarome kotletus skanesnius, sultingesnius ir maistingesnius.

Produktai Orkaitėje kepti žuvies kotletai

Ingredientai (6 porcijoms)
Baltasis merlangas – 500 gr žuvies
Balta duona – 2 riekės (40 gr)
Kiaušinis – 1 kiaušinis (55 g)
Morkos – 1 morka (40 g)
Svogūnai – 1 svogūnas (70 g)
Pienas – 150 ml
Grietinė 20% – 0,5 valgomojo šaukšto (10 gr)
Druska – 1 šaukštelis.
Malti juodieji pipirai – 1 žiupsnelis
Malta paprika – 1 žiupsnelis
Augalinis aliejus – ½ valgomojo šaukšto.
Orkaitėje kepti žuvies kotletai, žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas
Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 1 žingsnis.
Paruoškite žuvies kotletams iš merlangų reikalingus ingredientus.
Jei merlangas užšaldytas, leiskite jam atšilti kambario temperatūroje, bet ne visiškai, kad būtų lengviau jį supjaustyti.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 2 etapas
Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę. Duonos trupinius 10 minučių pamirkykite piene.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 3 etapas
Tuo tarpu supjaustykite merlangus filė.
Nupjaukite žuvims galvas ir pelekus, išvalykite vidaus organus ir tamsias plėveles nuo pilvų. Tada nuplaukite merlangus po šaltu vandeniu. Dabar nuo žuvų skerdenų nuimkite odą. Tai padaryti nėra sunku; odą galima greitai ir lengvai pašalinti.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 4 etapas
Perpjaukite merlangą išilgai į 2 dalis ir pašalinkite nugarkaulį.
Taip gauname merlangų filė, kurią galime naudoti žuvies kotletams.
Iš 0,5 kg žuvies galima pagaminti 300 g filė.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 5 etapas
Morkas nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 6 etapas.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 7 etapas.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Morkas ir svogūną sutrinkite blenderiu.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 8 etapas.
Žuvį pertrinkite per mėsmalę arba susmulkinkite blenderiu.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 9 etapas
Išimkite duoną iš pieno, nuspauskite ją ir sudėkite į maltą žuvį. Sudėkite morkas ir svogūnus.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 10 etapas.
Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, paprikos ir druskos.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 11 etapas
Įmuškite kiaušinį ir padalykite jį į trynį ir baltymą. Trynį iš karto sudėkite į maltą žuvį.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 12 etapas
Kiaušinio baltymą išplakite iki putų ir supilkite į įdarą.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – žingsnis Nr. 13
Įdarą sumaišykite iki vientisos masės.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 14 etapas.
Maltą žuvį padalykite į 6 lygias dalis.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 15 etapas.
Formą, kurioje orkaitėje kepsime žuvies kotletus, patepkite augaliniu aliejumi.
Sudrėkinkite rankas vandeniu, iš maltos mėsos suformuokite storus kotletus ir sudėkite juos į kepimo indą.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 16 etapas.
Žuvies kotletų viršų aptepkite riebia grietine.
Jei nėra grietinės, kraštutiniu atveju ją galima pakeisti 67 % majonezu.
Dėkite žuvies pyragėlius į orkaitę 20 minučių.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 17 etapas
Iš orkaitės ištraukite iškeptus ir kvepiančius žuvies kotletus.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – žingsnis Nr. 18
Žuvies kotletai su daržovėmis puikiai tinka šeimos vakarienei.

Recepto nuotrauka: Orkaitėje kepti žuvies kotletai – 19 žingsnis
Gero apetito!

Parašykite komentarą