Orkaitėje kepta žuvis Korolevna

Žuvies mėgėjams ir gražiai patiekiama!)

Produktai Orkaitėje kepta žuvis Korolevna

Žuvis (aš valgiau šlakius)
Majonezas
Druska
Pipirai
Citrinos
Mėgstamiausi žuvies prieskoniai
Garnyrui:
Morkos
Majonezas
Kečupas
Citrinos
Lauro lapas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Žuvį gerai nulupkite, tada nuplaukite. Atsargiai išimkite nugarkaulį ir kaulus, bet palikite galvą. Dar kartą nuplaukite.

2. Iš abiejų pusių žuvį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada abi puses aptepkite majonezu. Pabarstykite žuvies prieskoniais ir citrinos sultimis. Palikite kambario temperatūroje 20 minučių.

3. 3. Po to sudėkite žuvį į kepimo indą, patepdami jį augaliniu aliejumi.

4. Dabar galite pradėti gardinti. Supjaustykite citriną griežinėliais ir papuoškite šonus. Supjaustykite morką plonais griežinėliais ir jais papuoškite žuvies nugarėlę, o ant kiekvieno griežinėlio užlašinkite po lašelį majonezo. Kraštus papuoškite kečupo lašeliais.

Iš morkos galiuko nupjaukite vainikėlį ir žuvies galvoje padarykite skylutę vainikėliui laikyti. Įdėkite laurų lapelius, kur norite.

5. Ant viršaus užlašinkite dar vieną šlakelį citrinos sulčių. Dėkite į orkaitę 35 minutėms.

Žuvis gaunasi beprotiškai skani ir graži!

Parašykite komentarą