Obuolių zefyras


Obuolių zefyras 🍏

Ingredientai:

  • 3 dideli obuoliai (geriausia rūšis – Svarstyklės arba Saldi žalia)
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos sultys
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (pasirinktinai)
  • 5 g agar-agar (arba želatinos, jei pageidaujate)
  • Šiek tiek druskos
  • Kišenių šaukštas vanilės ekstrakto (pasirinktinai)

Paruošimo eiga:

1. Obuolių paruošimas:

  • Obuolius gera išplauti, nulupti ir išimti sėklas. Supjaustyti mažais kubeliais.
  • Įdėti obuolius į puodą, užpilti citrinos sultimis ir, jei pageidaujate, pabarstyti cinamonu.

2. Virti obuolius:

  • Ant vidutinės ugnies virti obuolius apie 10-15 min., kol jie suminkštės. Jeigu norite, galite šiek tiek juos sutrinti šakute, kad gautumėte vienalytę masę.

3. Cukraus ir agar-agar paruošimas:

  • Kitame puode įpilkite cukrų ir agar-agar, supilkite 100 ml vandens. Visą masę užvirkite ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Tai trunka apie 5 minutes.

4. Sujungimas:

  • Kai obuoliai bus paruošti, juos nubraukite nuo ugnies ir palaukite, kol šiek tiek atvės.
  • Į obuolių masę supilkite karštą cukraus ir agar-agar mišinį, gerai išmaišykite, kol viskas sujungsis.

5. Plakimas:

  • Naudodami elektrinį plakiklį, plakite obuolių ir cukraus mišinį apie 10-15 minučių, kol masė taps lengva ir puri.

6. Formavimas:

  • Gautą masę supilkite į paruoštą formą arba ant kepimo popieriaus ir tolygiai išlyginkite. Galite papuošti cinamonu ar riešutais, jei norite.

7. Džiovinimas:

  • Palikite zefyrą džiūti kambario temperatūroje 6-12 valandų (pvz., per naktį). Kai masė bus tvirta, ją galima supjaustyti norimais gabalėliais.

8. Patiekimas:

  • Patiekite obuolių zefyrą su šviežiais vaisiais, kava ar arbata. Galite saugoti šaldytuve iki 2 savaičių, tačiau sunkiai išsilaikys tiek ilgai! 😉

Skanaus! 🍏✨

Parašykite komentarą