Naminis terijakio padažas su medumi Receptas


Naminis terijakio padažas su medumi 🍯

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio sojų padažo
  • 1/4 puodelio medaus 🍯
  • 1/4 puodelio vandens
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas smulkinto česnako 🧄
  • 1 šaukštas smulkintos imbiero šaknies
  • 1/2 šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo (pagal norą, norint sutirštinti padažą)

Paruošimo etapas:

  1. Į puodą supilkite: sojų padažą, medų, vandenį, ryžių actą ir sezamų aliejų. Gerai išmaišykite, kad medus visiškai ištirptų.
  2. Pridėkite aromatų: į puodą įberkite smulkintą česnaką, imbierą ir pipirus. Viską gerai sumaišykite.
  3. Šildykite padažą: ant vidutinės ugnies, užvirinkite padažą, nuolat maišydami. Tai padės išsaugoti visas skonines savybes.
  4. Pasiruoškite tirštinimui: jei norite, kad padažas būtų tirštas, sumaišykite kukurūzų krakmolą su šlakeliu vandens, kad gautumėte vientisą pastą. Pridėkite ją prie padažo ir gerai išmaišykite.
  5. Virimo laikas: leidžiame padažui virti 5-10 minučių, kol jis šiek tiek sutirštės ir taps blizgus. Atsiminkite nuolat maišyti, kad padažas neprikibtų prie puodo dugno.
  6. Atvėsinkite: kai padažas pasiekia pageidaujamą konsistenciją, nukelkite jį nuo ugnies ir palikite atvėsti. Po to galite supilstyti į sterilizuotus indelius.

Patiekimas:

Naminį terijakio padažą su medumi galima naudoti marinatams, padažams, arba tiesiog kaip priedą prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Jis puikiai tiks prie keptų vištienos sparnelių, grill keptos jautienos ar net tofu! 🍽️

Laikymas:

Laikykite padažą šaldytuve iki 2 savaičių. Prieš patiekdami, šiek tiek suplakite, kad ingredientai gerai susimaišytų.

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą