Naminiai varškės sūreliai su šokoladu


Ingredientai:

  • 500 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 1 vanilės ekstrakto ar cukraus pakelis
  • 1 kiaušinis
  • 200 g miltų
  • 100 g šokolado (juodo arba pieninio, pagal skonį)
  • 100 g sausainių (pasirinktinai, traškumui)
  • Šiek tiek sviesto (kepimui)
  • Žiupsnelis druskos

Patarimai prieš pradedant:

  • Pasirūpinkite, kad varškė būtų gerai nusausinta. Jei naudojate šviežią varškę, ją galima perkošti per marlę.
  • Jei norite, galite pridėti džiovintų vaisių arba riešutų, kad suteiktumėte papildomo skonio. 🌰🍇

Gaminimo procesas:

  1. Varškės mišinio paruošimas: Į didelį dubenį sudėkite nusausintą varškę.

    Į ją pridėkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį.

    Visus ingredientus gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

  2. Miltų ir druskos pridėjimas: Lėtai maišydami, po truputį į varškės masę suberkite miltus ir žiupsnelį druskos.

    Minkykite tešlą, kol ji bus lygi ir elastinga. Jei tešla per drėgna, galite pridėti dar šiek tiek miltų.

  3. Formavimas: Iš tešlos suformuokite mažus sūrelius, maždaug graikinio riešuto dydžio.

    Jei naudojate sausainius, juos susmulkinkite ir įdėkite į vidurį sūrelių prieš uždarant.

  4. Kepimas: Išanksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

    Tešlą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20-25 minutes, kol sūreliai taps auksinės spalvos.

  5. Šokolado paruošimas: Kol sūreliai kepa, ištirpinkite šokoladą.

    Galite tai padaryti mikrobangų krosnelėje arba ant karštos vandens vonelės.

    Įsitikinkite, kad šokoladas visiškai ištirps ir taps sklandžiu.

  6. Apdaila: Iškepusius sūrelius leiskite šiek tiek atvėsti.

    Tuomet panardinkite kiekvieną sūrėlį į tirpintą šokoladą ir leiskite jiems prikibti.

    Galite užpildyti juos druskos žiupsneliu arba dekoruoti smulkintais riešutais.

Patiekimas:

  • Leiskite šokoladu apdailintiems sūreliams visiškai atvėsti.

    Patiekite juos su puodeliu kavos arba arbatos, mėgaukitės skaniu naminiu desertu! ☕🍰

Skanaus! 🧀🍫

Parašykite komentarą