Moliūgų pyrago receptas

Moliūgas yra universalus ir gali būti naudojamas ne tik troškiniams, košėms ir sriuboms, bet ir blynams, pyragams ir dar daugiau. Norėčiau jums pasiūlyti nuostabų moliūgų pyrago receptą. Į jį įdėjau obuolių. Taigi pyragas labai sultingas, skanus ir gražus.  Būtinai išbandykite, esu tikras, kad nenusivilsite.

Sudedamosios dalys

Moliūgų pyragui paruošti reikės:

  • kiaušinis – 2 vnt;
  • kvietinių miltų – 300 g;
  • moliūgų minkštimas – 200 gr;
  • cukraus – 150 gr;
  • sviesto – 130 gr;
  • kepimo miltelių – 12 gr;
  • druskos – žiupsnelis;
  • obuoliai – 2-3 vnt;
  • augaliniu aliejumi patepkite torto formą;
  • medumi patepkite pyragą (neprivaloma).

gaminimo procesas

  1. Moliūgo minkštimą sutarkuokite smulkia tarka.
  2. Paruoškite tešlai skirtus ingredientus. Ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti.
  3. Kiaušinius su cukrumi plakite 2-3 minutes.
  4. Sudėkite moliūgo minkštimą ir sumaišykite šaukštu.
  5. Tada įmaišykite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite.
  6. Tada sudėkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite.
  7. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Tešlą paskirstykite per visą formos plotį. Obuolius nuplaukite, išimkite sėklalizdžius ir plonai supjaustykite griežinėliais. Ant tešlos viršaus sudėkite obuolių sluoksnį. Kepkite moliūgų pyragą iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (stebėkite kepimą, nes kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės). Patikrinkite, ar pyragas paruoštas sausu dantų krapštuku.
  8. Karštą pyragą patepiau ištirpintu medumi. Tai ne tik suteikia pyragui medaus atspalvį, bet ir blizgesį, gražią išvaizdą. Leiskite moliūgų pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite jį iš formos. Pagal šį receptą pagaminti pyragai būna skanūs ir sultingi.
  9. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

 

Parašykite komentarą