Milžiniškos kriauklės su mėsos padažu ir sūriu


Milžiniškos kriauklės su mėsos padažu ir sūriu

Šiuo receptu parodysime, kaip pasigaminti skanias milžiniškas kriaukles, pilnas skaniausio mėsos padažo ir sūrio! 🍽️ Tai puikus patiekalas vakarienei arba šventėms, kuris tikrai patiks visiems jūsų svečiams. Pradėkime nuo ingredientų sąrašo ir recepto etapų.

Reikalingi ingredientai:

  • Milžiniškos kriauklės: 400 g kriauklių makaronų
  • Įdaro produktai:
    • 500 g malto jautienos
    • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
    • 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos
    • 1 raudona paprika, smulkiai pjaustyta
    • 400 g konservuotų pomidorų (susmulkintų)
    • 2 šaukštai pomidorų pastos
    • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų
    • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
    • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Sūrio padažas:
    • 300 g tarkuoto mocarelos sūrio
    • 100 g parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
    • 250 ml grietinėlės
    • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių (pagal skonį)
    • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimo eiga:

1. Makaronų paruošimas

Virti vandenį dideliame puode. Pridėti druskos ir įdėti milžiniškas kriaukles. Virti pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie bus al dente. Po to, išgriebti ir atidėti į šalį.

2. Mėsos padažo ruošimas

Ant didelės keptuvės, įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Pridėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Tada pridėkite maltą jautieną ir kepkite, kol ji bus visiškai iškepusi ir ruda.

Pridėkite raudoną papriką, konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, bazilikus, raudonėlius, druską ir pipirus. Visus ingredientus gerai sumaišykite ir leiskite troškintis apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.

3. Sūrio padažo ruošimas

Mažame puode, ant vidutinės ugnies, kaitinkite grietinėlę, kol ji pradės švelniai virti. Tada pridėkite mocarelos ir parmezano sūrius. Nuolat maišykite, kol sūriai visiškai ištirps ir padažas taps vientisas. Paskaninkite druska, pipirais ir petražolėmis.

4. Surinkimas ir kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į didelį kepimo indą išdėliokite dalį mėsos padažo, kad apsemtumėte dugną. Įdėkite milžiniškas kriaukles į mėsos padažą, tada pripildykite kiekvieną kriauklę likusiu mėsos padažu. Viršuje apšlakstykite sūrio padažu. Pabaigoje, pabarstykite likusiu tarkuotu mocarelos ir parmezano sūriu.

Kepkite orkaitėje apie 25-30 minučių, kol sūris taps auksinės rudos spalvos ir išsilydys.

5. Patiekimas

Leiskite patiekalui atvėsti kelias minutes prieš patiekdami. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir mėgaukitės! 😋 Bon appétit!

Parašykite komentarą