Meduoliniai sausainiai

Šventiški Meduoliniai sausainiai

Artėja Naujųjų metų išvakarės, todėl manau, kad laikas joms ruoštis. Pateikiame gana greitą ir paprastą medaus meduolinių sausainių receptą. Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo imbieriniai saldumynai. Sausainiai iškepa labai greitai, priklausomai nuo iškočiotos tešlos storio galite gauti plonus traškius sausainius arba purius meduolinius sausainius. Įtraukite vaikus, jiems ypač patinka spalvinti imbierinius sausainius. Tai puiki dovana, be to, prieš kepant juos galima papuošti Kalėdų eglutę su kaspino skylutėmis.

Sudedamosios dalys meduoliniai sausainiai receptas

  • Sviestas 115 g (minkštas)
  • Cukrus 70g
  • 160 g medaus (skysto)
  • 1 kiaušinis
  • Soda 1 šaukštelis.
  • cinamono 1/2 šaukštelio.
  • Imbiero 1/2 šaukštelio.
  • Juodieji pipirai 1/2 šaukštelio (šviežiai maltų)
  • Muskato riešuto 1/2 šaukštelio.
  • Miltai 400-450 g
  • Druska 1/2 šaukštelio.

Cukraus pudrai:

  • Cukraus pudra 200 g
  • Kiaušiniai 1 kiaušinis (kiaušinio baltymas)
  • Citrinų sultys 1/2 šaukštelio.

Meduoliniai sausainiai paruošimas

1.Norėdami pagaminti meduolinius sausainius, dubenyje išsukite sviestą ir cukrų. Plakite iki vientisos ir purios masės.

Jei naudojamas rudasis cukrus ir grikių medus, tešla bus tamsesnė ir sodresnio skonio. Į tešlą taip pat galite įberti 1 šaukštelį kakavos miltelių, kad tešla būtų tamsesnės spalvos. Bet kuriuo atveju pasirinkite patys.

2.Sudėkite likusius ingredientus, kiaušinį, medų, sodą, druską ir prieskonius ir viską išmaišykite mikseriu. Tada dalimis suberkite persijotus miltus, kiekvieną kartą gerai išmaišydami mentele (nenaudokite mikserio). Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų; jų berkite tol, kol tešla taps lengvai valdoma ir susisuks į rutulį, bet išliks minkšta ir elastinga.

Galite nusipirkti paruoštą prieskonių mišinį karštam vynui ar kavai ir jį naudoti, į receptą bus dedami 2 šaukšteliai mišinio.

3.Suvyniokite paruoštą tešlos rutulį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą bent valandai, jei ne per naktį. Jei skubate, suplokite rutulį, jis greičiau atvės.

4.Kai tešla atvės, ji bus tankesnė ir ne tokia lipni. Tešlą galima laikyti šaldytuve iki 3 savaičių. Įdomu tai, kad kuo ilgiau tešla paliekama, tuo ji geresnė.

5.Iškočiokite 5-7 mm storio tešlą (tai patogu padaryti tarp pergamento lakštų) ir išpjaukite figūrėles.

Jei tešlos iškočiojimas užtrunka per ilgai ir tešla tapo per minkšta, įdėkite ją kuriam laikui atgal į šaldytuvą. Per minkšta tešla kepant gali deformuotis.

6.Dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 minučių.

7.Paruoštus sausainius galima tiesiog apibarstyti cukraus pudra.

8.Arba kartu su vaikais galite juos papuošti spalvota cukraus pudra. Tada imbieriniai sausainiai tampa šventiški, smagūs ir dar skanesni! Linkiu visiems šventinės nuotaikos ir kūrybiškumo!

Glajui išplakite cukraus pudrą su baltuoju cukrumi iki baltumo. Įpilkite citrinos sulčių ir dar šiek tiek patroškinkite. Kad glajus būtų tirštesnis, įberkite šiek tiek cukraus pudros. Jei norite, kad būtų skystesnė, įpilkite nedideles porcijas (1/2 šaukštelio) vandens iki norimos konsistencijos. Glajui nudažyti naudokite maistinius dažus.

Kalėdiniai meduoliniai sausainiai

Yra tiek daug naujametinių sausainių receptų, kad kiekvieną kartą norisi išbandyti vis naują. Šioje knygoje mane sudomino meduoliai ir sausainiai „viename butelyje”.

Receptas šiek tiek panašus į „Tula” meduolių receptą, tačiau yra skirtumų, todėl rezultatas – ne meduoliai, o sausainiai. Mano pagrindinė degustatorė (jauniausioji dukra) jau įvertino juos: „Labai skanu!”, todėl dalinuosi receptu.

Kalėdiniams sausainiams reikės

  • 900 g miltų
  • 300 g cukraus
  • 300 g medaus
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml verdančio vandens
  • 1 šaukštelis sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 1 šaukštelis muskato riešuto
  • 1 šaukštelis džiovintos imbiero šaknies
  • 1 šaukštelis kardamono miltelių

 

Taip pat galite įdėti gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų (1/2 šaukštelio miltelių), tačiau šiuos sausainius gaminau tik vaikams, mokykliniam arbatos vakarėliui, todėl su šiais prieskoniais nerizikavau. Pateikto produktų kiekio pakanka daugiau nei šimtui aromatinių produktų, todėl galite sumažinti sudedamųjų dalių skaičių. (Nors to nerekomenduoju))), manau, kad nė vienas jūsų draugas neatsisakys per artėjančias šventes gauti tokią skanią ir rankų darbo staigmeną gražioje dėžutėje))). Šiuos kepinius taip pat galite naudoti kaip valgomas Kalėdų eglutės dekoracijas. Prieš kepdami kokteilių šiaudeliu padarykite skylutes.

Sausainių paruošimas

  1. Pasiruoškite ingredientus, kad viskas būtų po ranka. Miltus persijokite per sietelį, suberkite sodą ir žiupsnelį druskos. Jei reikia, sumalkite prieskonius ir sumaišykite.
  2. paimkite keptuvę arba puodą storu dugnu.

Supilkite pusę cukraus (150 g) ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol cukrus pradės tirpti.

Tuo pačiu metu galite įjungti kitą keptuvę su vandeniu (200 ml). Mums reikės verdančio vandens.

skanus meduoliniai sausainiai

Vaikai ir suaugusieji mėgsta saldžias dovanas visų švenčių proga, ypač Naujųjų metų išvakarėse ar per Kalėdas. Štai greitas ir paprastas nuostabių vokiškų meduolinių sausainių receptas. Prieskoniais kvepiantys ir cukraus glajumi padengti sausainiai puikiai tinka šventiniam ir žiemos sezonui. Meduoliniai sausainiai yra tankios tekstūros, bet kartu labai minkšti ir švelnūs.

Iškepkite kvepiančių imbierinių sausainių kaip dovaną draugams ar kolegoms. Esu tikra, kad jie nepamirš tokios dovanos ir šiltai prisimins ją visus metus. Neatidėliokite, Naujieji metai jau beveik ant nosies!

Sudedamosios dalys

Tešla:

  • Kvietiniai miltai w/c – 400 g
  • Sviestas (minkštas) – 200 g
  • Cukrus – 180 gr
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Medus (skystas) – 1 valgomasis šaukštas.
  • Raugas – 7 gr
  • Druska – nedidelis žiupsnelis
  • Kakavos milteliai – 30 g
  • Cinamonas – 5 g
  • Kardamonas (milteliai) – 1/4 šaukštelio.
  • Gvazdikėliai (malti) – 1/4 šaukštelio.
  • cukraus pudros:
  • Cukraus pudra – 100 g
  • Pienas (arba grietinėlė) – 2-3 šaukštai.

Skanūs meduoliniai sausainiai paruošimas

  1. Norėdami pasigaminti vokiškų meduolinių sausainių, paruoškite sąraše nurodytus ingredientus.
  2. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir suberkite cukrų. Maišykite maišytuvu nedideliu greičiu, kol ingredientai susimaišys.
  3. Sudėkite kiaušinius ir maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Sudėkite kardamoną, druską, maltus gvazdikėlius, skystą medų ir cinamoną. Gerai išmaišykite.
  5. Įmaišykite persijotus miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Užminkykite tešlą.
  6. Tešla būna minkšta ir nelimpa prie rankų.
  7. Padalykite tešlą į 3 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 30 cm ilgio dešreles. Padėkite tešlos gabalėlius ant kepimo kilimėlio. Padėkite kilimėlį ant pjaustymo lentos ir 30 minučių padėkite į šaldiklį.
  8. Po pusvalandžio kilimėlį su tešlos gabalėliais dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes (pritaikykite prie savo orkaitės).
  9. Kol sausainiai kepa, darome glajų. Į indą persijokite cukraus pudrą, palaipsniui supilkite 1 valgomąjį šaukštą pieno ir daug ką gerai išmaišykite. Išplakite norimos konsistencijos glajų.

 

  1. Išimkite skardą iš orkaitės. Sudėkite sausainius ant vielinio grotelių laikiklio. Palikite švelniai, nes sausainiai labai minkšti. Leiskite šiek tiek atvėsti ir tada glazūruokite. Glajus greitai susigeria ant sausainių, kol jie dar šilti.
  2. Kol sausainiai šilti, aštriu peiliu juos įstrižai supjaustykite.
  3. Paruošti aštrūs ir gardūs vokiški meduoliniai sausainiai. Tikiuosi, kad šie nuostabūs sausainiai pradžiugins jus ir jūsų artimuosius ir suteiks jums šventinę naujametinę nuotaiką!
  4. Gero apetito!

 

Paprasti meduoliniai sausainiai

Sudedamosios dalys

Ingredientai 1 asmeniui
Viso grūdo ruginiai miltai 625 gr
Viso grūdo speltų miltai 375 gr
Cukranendrių cukrus, rudasis 350 gr
Miško medus, skystas 300 gr
Kiaušiniai laisvai laikomų vištų dydis M 5 vnt.
Druska 2 šaukšteliai
Skystas sviestas 120 gr
Maisto soda 20 gr
Imbierinių meduolių prieskoniai 30 gr
Cinamono milteliai 20 gr
Gvazdikėlių milteliai 2 brūkšneliais
Ekologiška citrinos žievelė 2 šaukšteliai
Kakavos milteliai, lengvai išvalyti nuo aliejaus 25 gr
Smulkiai supjaustyta cukruota apelsino žievelė 125 gr
Smulkiai supjaustyta cukruota citrinos žievelė 75 gr
Smulkiai supjaustyti sultenės 125 gr
Smulkiai sukapoti lazdyno riešutai 175 gr

 

Paruošimas

Jei norite turėti meduolių Kalėdoms, turėtumėte pradėti jau dabar. Jis skanus, kai yra šviežias….., bet „tikrai” geras tik po 1-2 savaičių laikymo. Ir čia, ištikimi šūkiui: prieš malonumą dievai pastatė prakaitą……suprantama kalba….realaus rankų darbo reikia…..ir patirtis čia taip pat nepakenks ;-))

2. PARUOŠIMAS: pasverkite miltus….. sumaišykite ir persijokite. Pasverkite visus sausus prieskonius ir persijotą kakavą……ir įmaišykite į miltus. Cukruotą apelsino žievelę, cukruotą citrinos žievelę ir sultonus pabarstykite trupučiu miltų……ir supjaustykite labai mažais gabalėliais. (miltais pabarstyta tešla ne taip prilips prie peilio).

3.Supilkite medų į puodą….ir suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite ant silpnos ugnies. Taip pat ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies……neįkaitinkite.

4.PARUOŠIMAS: į miltus suberkite susmulkintą cukruotą citrinos žievelę, cukruotą apelsino žievelę, sultenes ir riešutus ir išmaišykite. Į miltų mišinio vidurį įpilkite 2 valgomuosius šaukštus medaus, 2 valgomuosius šaukštus sviesto ir 1 kiaušinį ir išmaišykite tešlos plakikliu. Kai mišinys bus standus, vėl įmaišykite 2 valgomuosius šaukštus medaus, 2 valgomuosius šaukštus sviesto ir 1 kiaušinį…… , kol viską sunaudosite.

5.Dabar tešla yra tvirta ir šiek tiek kieta……..ir dar liko neperdirbtų miltų. Padėkite viską ant darbinio paviršiaus…….iraitokitės rankoves ;-)))) ….ir viską išminkykite iki vientisos tešlos. Tai užima šiek tiek laiko…..bet pakeičia sporto salę.

6.Paruoštą tešlą (dabar ji blizga) suformuokite į ritinį…..padalykite į 4 lygias dalis….ir suvyniokite į maistinę plėvelę (ne į aliuminio foliją). Dabar jį reikia 24 valandas laikyti vėsioje vietoje ….., bet ne šaldytuve. Padėjau jį miegamajame ant palangės. (Kambarys nešildomas)

7. Baigimas: Kitą dieną paimkite tešlą……..atskirkite gabalėlį tešlos…..ir dar kartą išminkykite. Iš pradžių tešla šiek tiek trupa…… , bet tai išnyks minkymo metu. Tada darbo paviršių uždenkite maistine plėvele……ir iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio. NEDARYKITE PLONŲ….Išpjaukite bet kokio dydžio figūras (mažas figūras bus sunku išpjauti).

8.Įkaitinkite orkaitę iki 170° karšto oro temperatūros. Dabar sudėkite meduolius ant kepimo skardos (išklotos kepimo popieriumi). Aptepkite kiaušinio tryniu, suplaktu su pienu….pusę migdolų ant viršaus…… dar kartą sutrinkite. Tiesiog pabarstykite cukrumi.

9.Kepkite meduolius vidurinėje lentynoje 12 minučių….išimkite…..ir palikite atvėsti ant aušinimo grotelių su kepimo pergamentu. Kai meduoliai iš išorės atvės, įdėkite juos į sandarią skardą…….ir palikite pastovėti apie 1-2 savaites.

10.Meduolių skonis geras, kai jie švieži……., bet daug geresnis, kai jie laikomi. Jei mėgstate dar saldžiau, po laikymo meduolius galite papuošti glajumi arba šokolado glajumi. Mėgaujamės tokiais, kokie ištraukti iš orkaitės…..mums jie ir taip pakankamai saldūs.

 

meduolių prieskonių mišinys

Tai specialiai parinktas smulkiai maltų prieskonių ir žolelių mišinys, skirtas kepiniams, ypač imbieriniams meduoliams, pyragams, sausainiams ir keksiukams, aromatizuoti.
Šis imbierinių meduolių prieskonių mišinys suteikia kepiniams pikantiško skonio ir nepakartojamo aromato, o bet kur, kur tik įdėsite šių prieskonių, jie sukurs žiemišką kalėdinę nuotaiką.
Tradicinis cinamono ir kitų kvapnių kepinių prieskonių mišinys yra cinamonas, anyžius, kalendra, imbieras, kardamonas, gvazdikėliai, kvapieji pipirai, muskato riešutas ir pankolis arba pankolis, jei norite, galite pridėti žiupsnelį juodųjų pipirų ir citrinos arba apelsino žievelės.
Žinoma, paprasčiau nueiti į parduotuvę ir nusipirkti paruoštą meduolių mišinį arba pasigaminti jį namuose, naudojant paprastą prieskonių rinkinį.
Kad šio meduolių mišinio visada turėtumėte po ranka, pateikiame universalų prieskonių mišinio receptą pikantiškiems pyragams, tortams, keksiukams, keksiukams, keksiukams, meduoliams ir bandelėms.

Parašykite komentarą