Mannik su avietėmis


Receptas: Mannik su avietėmis 🍰

Ingredientai:

  • 1 puodelis manų kruopų
  • 1 puodelis jogurto (natūralaus arba vanilinio)
  • 1 puodelis cukraus
  • 1/2 puodelio aliejaus (geriausiai saulėgrąžų arba rapsų)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 250 g šviežių arba šaldytų aviečių 🍇
  • Žiupsnelis druskos
  • Powdered sugar (pabarstymui, pasirinktinai)

Paruošimas:

1. Paruoškite ingredientus.
Prieš pradedant gaminti, visuomet rekomenduojama pasiruošti visus ingredientus. Atsižvelkite į tai, kad avietės gali būti šaldytos, todėl, jei naudojate šaldytas, jas reikėtų išimti iš šaldiklio ir leisti atitirpti.

2. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis.
Dideliame dubenyje sumaišykite manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Naudokite šluotelę, kad ingredientai gerai susimaišytų ir neliktų gumulėlių.

3. Paruoškite skystą mišinį.
Kitoje indijoje sumaišykite jogurtą, aliejų ir kiaušinius. Gerai išplakite viską, kol susidarys vientisa masė. Šis mišinys suteiks manniko tekstūrai švelnumo ir drėgmės.

4. Sujunkite mišinį.
Lėtai supilkite skystą mišinį į sausų ingredientų dubenį. Naudokite šluotelę arba šaukštą, kad viskas gerai susijungtų. Nebijokite, jei masė atrodys šiek tiek šiurkšti – tai visiškai normalu.

5. Įdėkite avietes.
Švelniai įmaišykite paruoštas avietes į tešlą. Jei naudojate šaldytas avietes, galite jas prieš tai apvalyti miltais, kad mangai nedingtų tešlos. Tą darydami išvengsite, kad avietės nusileistų į kepimo formos dugną.

6. Paruoškite kepimo formą.
Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepimo formą (puikiai tinka 20-23 cm skersmens forma) ištepkite aliejumi ir pabarstykite trupučiu miltų. Tai padės išvengti, kad manniko priliptų prie formos.

7. Kepkite manniko.
Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių. Patikrinkite, ar manniko yra gerai iškepęs, įkišdami medinį pagaliuką – jei jis išlenda sausas, manniko jau paruoštas.

8. Atvėsinkite ir pabarstykite.
Išėmus mannį iš orkaitės, leiskite jam visiškai atvėsti formoje. Prieš patiekdami, pabarstykite cukraus pudra, jei norite. Tai suteiks patiekalui ypatingos išvaizdos ir saldumo.

9. Patiekite ir mėgaukitės! 🥳
Mannik su avietėmis puikiai tinka desertui, o taip pat galima patiekti su kava arba arbata. Skanaus!

Parašykite komentarą