makaronu padazai

Geriausias pasaulyje makaronų padažas!

Šis makaronų padažas puikiai tinka lazanijai arba mėsos padažui. Aš jį naudoju savo populiariame lazanijos recepte, todėl pamaniau, kad pasidalysiu juo atskirai.

Ingredientai

  • 1 svaras saldžios itališkos dešros, supjaustytos griežinėliais
  • ¾ svaro liesos maltos jautienos
  • ½ puodelio malto svogūno
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 (28 uncijų) skardinė smulkintų pomidorų
  • 2 (6,5 uncijos) skardinės pomidorų padažo
  • 2 (6 uncijų) skardinės pomidorų pastos
  • ½ puodelio vandens
  • 2 šaukštai baltojo cukraus
  • 1 ½ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio pankolio sėklų
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Dešrą, jautieną, svogūną ir česnaką virkite dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos; išpilkite riebalus.
  2. Įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų padažą, pomidorų pastą ir vandenį. Įmaišykite cukrų, bazilikus, itališkus prieskonius, pankolio sėklas, druską ir pipirus.
  3. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol išvirs, apie 1½ valandos.

Parašykite komentarą