Geriausias pasaulyje makaronų padažas!
Šis makaronų padažas puikiai tinka lazanijai arba mėsos padažui. Aš jį naudoju savo populiariame lazanijos recepte, todėl pamaniau, kad pasidalysiu juo atskirai.
Ingredientai
- 1 svaras saldžios itališkos dešros, supjaustytos griežinėliais
- ¾ svaro liesos maltos jautienos
- ½ puodelio malto svogūno
- 2 skiltelės česnako, susmulkinto
- 1 (28 uncijų) skardinė smulkintų pomidorų
- 2 (6,5 uncijos) skardinės pomidorų padažo
- 2 (6 uncijų) skardinės pomidorų pastos
- ½ puodelio vandens
- 2 šaukštai baltojo cukraus
- 1 ½ arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių
- ½ arbatinio šaukštelio pankolio sėklų
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Dešrą, jautieną, svogūną ir česnaką virkite dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos; išpilkite riebalus.
- Įmaišykite smulkintus pomidorus, pomidorų padažą, pomidorų pastą ir vandenį. Įmaišykite cukrų, bazilikus, itališkus prieskonius, pankolio sėklas, druską ir pipirus.
- Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite, kol išvirs, apie 1½ valandos.